Ez a nagyon meglepő ízvilágú nasi a TikTok-szakácsok legújabb nagy dobása

A TikTok-on terjedő gasztrotippekről és innovatívnak mondható receptekről, konyhai praktikákról a Roadster is rendszeresen beszámol. Most egy új étel hódít a videós közösségi oldalon, ami nemcsak ízeiben különleges, hanem azért is, mert csupán négy hozzávalóból áll.

Meghódította a TikTok-ot az ecetes fokhagyma, amiről lassan több mint háromszázhuszonegy millió videót tettek közzé. Az étel önmagában is fogyasztható, de leginkább más fogások elkészítése során használható fel.

Remekül működik a lángoson és a rizses ételekben is.

Ráadásul igazán könnyen el is készíthető, hiszen csupán vízből, ecetből és ízlés szerint válogatott fűszerekből áll. Nem hiányozhat belőle a só és a bors, de további ízekkel is gazdagíthatjuk, például egy kevés cukor, koriander, kömény vagy mustármag segítségével.

A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, és közepes lángon kissé összefőzzük, miközben egy hagyományos sóoldatot készítünk. Ezt követően a fokhagymagerezdeket üvegbe halmozzuk, majd felöntjük a sóoldattal. Rácsavarjuk a tetőt és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni. A felhasználással érdemes egy hetet várni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ezt követően jöhet a TikTok-trükk, amivel ezt egy ízbomba nassolni valóvá alakíthatjuk.

@trendingsintiktok lala pickled garlic trend #pickledgarlic #garlicwithsriracha #pickled #food #trend #trending #fyp #fy #fypage ♬ original sound - TiktokTrend

A lecsepegtetett fokhagymához bőséges adag thai Sriracha szószt adunk, meghintjük csipetnyi kakukkfűvel és csiliporral. Alaposan elkeverjük és máris fogyaszthatjuk. Szintén elkészíthető egy kevés halszósz és csili hozzáadásával, ekkor a kimchihez hasonló ízvilágot fogunk kapni.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

savanyított | tiktok | ecet | fermentált | fokhagyma

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom