Valószínűleg százból egy ember használja csak helyesen a tésztaszűrőjét

Amikor valamilyen szilárd élelmiszert főzünk vízben, legyen az spagetti, vagy kockára vágott burgonya, szűrőt használunk ahhoz, hogy leöntsük róla a vizet.

Ha feltesszük magunknak a kérdést, tudjuk-e helyesen használni, valószínűleg mindenki azt mondaná, hogy természetesen. Holott nagyon meglepő, de csupán kevesen tudják a szűrő használatának valóban helyes módszerét.

A műanyag vagy fém szűrőt sokan sokféleképp használják. Vannak, akik a szűrőt teszik a mosogatóba és ebbe öntik bele a folyadékot a szilárd tésztával vagy más élelmiszerrel együtt. Mások a fazék fölé helyezik a szűrőt és a kettőt összefogva öntik le a folyadékot. Noha ezek akár helyes módszerek is lehetnek, valójában nem így kellene használnunk ezt a végtelenül egyszerű konyhai eszközt.

Egy TikTokker azonban lerántja róla a leplet, a konyhai praktikáról készült videója pedig már százötvenezer kedvelésnél jár. Eszerint

a szűrőnek  az edényben kell lennie, amikor használjuk.

@johannawestbrook I was today years old when I fount this out #tiktokhacks #lifehacks #food #foodhacks #foodie #fyp ♬ original sound - johannawestbrook

A helyes metódus szerint a szűrő alját bele kell meríteni a vízbe, miközben az eszköz széles pereme nem engedi, hogy beleessen az edénybe. Ezt követően a szokásos módon leönthetjük a folyadékot a mosogatóba, vagy egy másik főzőedénybe. A módszer előnye, hogy jelentősen lecsökkenti a veszélyét annak, hogy leforrázzuk magunkat.

A szűrő mellett a mikró is egy egyszerű, minden nap használt konyhai eszköz.  Segítségével pillanatok alatt meghámozhatóvá válik a paradicsom és elkészíthetjük vele életünk krumplipüréjét is.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

tésztaszűrő | konyhai trükk | prakika | trükk | tipp | konyhai praktika

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom