Egy hétig nem esznek spagettit az olaszok, így tiltakoznak a brutális tésztadrágulás miatt

A The New York Times szerint a tésztaárak tizenhét százalékkal emelkedtek Olaszországban 2022 óta, de az egész Európai Unióban hasonló mértékű az élelmiszerek érintő átlagos drágulás.

Az Assoutenti nevű fogyasztóvédelmi szervezet országos tésztabojkottot helyezett kilátásba június 22-től. Így kívánnak fellépni az elszálló tésztaárakkal szemben. A sztrájkot azt követően hirdették meg, hogy az olasz kormány válságülést tartott az alapvető élelmiszer áremelkedése miatt.

A sztrájk a tervek szerint egy hétig tart majd.

Furio Truzzi, az Assoutenti elnöke az ABC Newsnak nyilatkozva azt mondta:

a spagettisztrájk célja, hogy kiderüljön, vajon a tészta polcokon tartása csökkenti-e az árakat.

Az Assoutenti adatai szerint egy doboz spagetti, rigatoni és penne tészta átlagos ára több mint huszonöt százalékkal ugrott meg áprilisban a tavalyi év azonos időszakához képest. Meglátásuk szerint ezek az áremelések azonban nem az ukrajnai háború okozta inflációból erednek, hanem mesterségesen gerjesztik azokat.

(Forrás: The Daily Meal, fotó: Getty)

tiltakozás | áremelkedés | tészta | drágulás | infláció | olaszország

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom