Egy mutatós brooklyni kávéfőző, amibe lazán belelátni a Szarvasi Espresso Max modelljét

Brooklynban készül, de a vonalvezetését Berlin és Kelet-Európa inspirálta. Az alapító, Sahand Dilmaghani Surface magazinnak adott interjújában említette Kelet-Európát. Ha nagyon elfogult szemmel nézzük, akkor simán összemosnánk ezt Magyarországgal és a Szarvasival. Bemutatkoznak a modern, telefonnal is összehangolható, kapszuláktól abszolút mentes, dizájnos Terra Kaffe gépek. 

Kávéról és a készítés módjáról néha kár vitatkozni, mert ahány ember, annyiféle készítési mód, kávé-tej arány és fogyasztási tempó, de az elmúlt években sokaknak megváltozott a kávékultúrája.

Egyrészt az újhullámos vonal, másrészt az egyre olcsóbban kínált, gyors kapszulás gépek miatt. Ízlésről nem fogunk vitát nyitni, de nem feltétlenül annyira praktikusak ezek a kapszulás képek, mint ahogy azt egy átlag fogyasztó elképzeli.

Sok lehet a hibaüzenet, a bütykölés, a kedvenc kapszulák sokszor túlárazottak, és környezetvédelmi szempontból is kérdésesek.

A brooklyni illetőségű Terra Kaffe ezekre a problémákra keresett megoldást, úgy, hogy közben egy igazán stílusos masinát és mennyei, egész kávébabból darált kávét képzeltek el. Nincs szemetelés, bonyolult beállítások, divatjamúlt dizájn, csak egy mutatós és egyszerűen kezelhető gép, amelynek azt is elmondhatjuk a telefonunkon keresztül, hogy reggel hányra főzze le a feketét. Egyelőre fekete színben gyártják, de már megkezdődtek az előrendelések a fehér modellre.

Ez is érdekelhet:

Nem a későn elfogyasztott kávé felelős azért, ha nem tudunk elaludni

Ha valaki régóta minden este egy jó erős feketével zárta a napot, és utána nem tudott rendesen aludni, az nem a kávé hibája volt.

(Fotók: Terra Kaffe)

coffee | kávé | terra kaffe | kávéfőző | kávéfőzés

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom