A tavasz már beköszönt az ablakon, itt az ideje, hogy ihletet merítsünk a friss fűszernövényekből néhány egyszerűen elkészíthető koktélhoz!
Basil Gimlet
Hozzávalók:
- 5 bazsalikomlevél, és egy kis bazsalikomág a díszítéshez
- 30 ml lime lé
- 65 ml gin
- 30 ml cukor szirup
- néhány csepp zeller bitter
- jég
A shakerben összekeverjük a bazsalikomleveleket a lime lével, hozzáadjuk a gint, a szirupot és a zeller bittert. Feltöltjük a shakert jéggel, és alaposan összerázzuk. Leszűrjük és hűtött pohárba öntjük, majd bazsalikomággal díszítjük.
Thai Boxer
Hozzávalók:
- 10 thai bazsalikom levél
- 10 mentalevél
- 10 korianderlevél
- 15 ml cukorszirup
- jég
- 45 ml vaníliafűszeres rum
- 15 ml kókusztej
- 15 ml friss lime dzsúsz
- 30 ml hűtött gyömbérsör
A shakerben összekeverjük a fűszerek levét a cukorsziruppal, hozzáadjuk a jeget, a rumot, a kókusztejet és a lime levet. Alaposan összerázzuk, jéggel töltött pohárba öntjük, és gyömbérsörrel felengedjük. Bazsalikomággal díszítjük.
California Collins
Hozzávalók:
- 8 friss citromfűlevél
- jég
- 60 ml gin
- 60 ml szűretlen almalé
- 30 ml hideg szódavíz
Egy pohárban óvatosan összekeverjük a citromfűleveleket a jéggel, a ginnel és az almalével, majd szódával felengedjük. Almaszeletekkel díszítve kínáljuk.
Az alkoholmentes koktélok világa is rendkívül színes, izgalmas és csábító, hiszen az összetevők okos megválasztásának köszönhetően a végeredmény ízében tökéletesen megidézi majd az alkoholos változatokét. Mutatunk is három különleges receptet.
(Fotók: Getty Images)
zöldfűszer | fűszer | alkohol | koktél | recept | alkoholos koktél
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!