Ezeknél a fűszeres koktéloknál nincs jobb tavaszköszöntő

A tavasz már beköszönt az ablakon, itt az ideje, hogy ihletet merítsünk a friss fűszernövényekből néhány egyszerűen elkészíthető koktélhoz!

Basil Gimlet

Hozzávalók:

  • 5 bazsalikomlevél, és egy kis bazsalikomág a díszítéshez
  • 30 ml lime lé
  • 65 ml gin
  • 30 ml cukor szirup
  • néhány csepp zeller bitter
  • jég

A shakerben összekeverjük a bazsalikomleveleket a lime lével, hozzáadjuk a gint, a szirupot és a zeller bittert. Feltöltjük a shakert jéggel, és alaposan összerázzuk. Leszűrjük és hűtött pohárba öntjük, majd bazsalikomággal díszítjük.

Thai Boxer

Hozzávalók:

  • 10 thai bazsalikom levél
  • 10 mentalevél
  • 10 korianderlevél
  • 15 ml cukorszirup
  • jég
  • 45 ml vaníliafűszeres rum
  • 15 ml kókusztej
  • 15 ml friss lime dzsúsz
  • 30 ml hűtött gyömbérsör

A shakerben összekeverjük a fűszerek levét a cukorsziruppal, hozzáadjuk a jeget, a rumot, a kókusztejet és a lime levet. Alaposan összerázzuk, jéggel töltött pohárba öntjük, és gyömbérsörrel felengedjük. Bazsalikomággal díszítjük.

California Collins

Hozzávalók:

  • 8 friss citromfűlevél
  • jég
  • 60 ml gin
  • 60 ml szűretlen almalé
  • 30 ml hideg szódavíz

Egy pohárban óvatosan összekeverjük a citromfűleveleket a jéggel, a ginnel és az almalével, majd szódával felengedjük. Almaszeletekkel díszítve kínáljuk.

Az alkoholmentes koktélok világa is rendkívül színes, izgalmas és csábító, hiszen az összetevők okos megválasztásának köszönhetően a végeredmény ízében tökéletesen megidézi majd az alkoholos változatokét. Mutatunk is három különleges receptet.

(Fotók: Getty Images)

zöldfűszer | fűszer | alkohol | koktél | recept | alkoholos koktél

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom