Csak az igazi gourmet-k sorolják álmukból is felkelve, melyik ország mely városának vagy tájegységének mi a legkedvesebb, leghíresebb fogása. Akik szeretik a hasukat, de annyira nem lovallják bele magukat a nemzetközi gasztronómiába, általában beérik annyival, hogy Olaszországból jött a pizza és a pasta, az oroszok pedig sok halat és kaviárt esznek. Nekik és a szakavatottabbaknak is okozhat még meglepetést a Tasteatlas, amely az egész világot feltérképezi – gasztronómiai szempontból.
Muszáj elmondani, hogy nem egy végleges, kész dologról beszélünk, mert az adatbázis folyamatosan frissül és bővül. Nincs túlbonyolítva, egészen egyszerűen kezelhető.
Annyi a dolgunk, hogy a keresőjébe beírjuk az országot/várost/tájegységet, és meg is kapjuk a listát, hogy melyek az emblematikus ételek, italok, amiket muszáj kipróbálni.
Rövid leírást készítettek minden fogásról, majd megismerhetjük az esetleges változatokat, típusokat is. Ha pedig ez még nem lenne elég, ajánlást is kaphatunk az egyes ételekhez, hogy hol érdemes kipróbálni őket. A Tasteatlas leggyengébb pontja talán ez a funkció, ugyanis eddig úgy fest, az utazók mindössze egy impresszió alapján írják be azokat a helyeket, ahol már kóstolták az adott fogást. Kicsit kiváncsiskodtunk, hogy a hozzánk társított gulyással mi a helyzet, és bizonyos, hogy ez a lista nem túl releváns. Ezen mi magunk is tudunk segíteni, tuningolni kicsit, ugyanis be lehet küldeni tippeket, fotókat, élményeket.
Az is biztos, hogy büszkeségi viták is kialakulhatnak egy-egy étel vagy hozzávaló tekintetében, ha éppen kicsit arrébb rakták le, mint a valós születési helye, és hibákba is bőven beleakadtunk, de a kezdeményezés alapvetően jópofa, amivel már csak játszani is élvezetes. Az ételek mellett nemzeti italok is megjelennek a térképen.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Tasteatlas, Pixabay)
tradíció | nemzetközi konyha | specialitások | gasztronómia | Európa | tasteatlas
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!