Hihetetlen, de igaz.
Egy brit turista igencsak dühös lett, miután két eurós díjat számoltak fel az éttermi számláján szendvicsének félbevágásáért.
A meg nem nevezett utazó az olaszországi Comói-tó mellett fekvő Gera Lario városában, a Bar Pace bárban vacsorázott, amikor az eset történt.
A nyugtát átolvasva vette észre a két eurós "diviso da meta", azaz "félbevágás" díjat.
A számláról készült fotót feltöltötte a TripAdvisorra és magyarázatot is mellékelt hozzá: "Ketten voltunk, kértünk egy szendvicset, hogy elfelezzük". A vitatott díj a számla szerint többe került, mint egy eszpresszó, a szendvics teljes árát 7,50 euróról 9,50 euróra emelte.
A kávézó tulajdonosa azonban megvédte a sztorit.
– A további kéréseknek ára van – mondta Cristina Biacchi a La Repubblica című olasz lapnak. – Egy helyett két tányért kellett használnunk, a mosogatás ideje megduplázódik, és aztán két terítőre is szükség van. Ez nem egy egyszerű pirított szendvics, hanem sült krumpli is volt benne. Időbe telt, amíg kettévágtuk.
Hozzátette, hogy a vendég nem tett panaszt közvetlenül az eset után, ha megteszi, a díjat törölték volna a számlájáról.
Az észak-olaszországi Comói-tó minden tekintetben lenyűgöző, nem csoda, hogy a fotósoktól kezdve a hírességeken át sokunk vágyott itáliai célpontja. Nem szabad azonban „végállomásként” tekinteni rá egy olasz road trip alkalmával, merthogy a talján tóvárosok között akad még konkurenciája.
(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)
felháborodás | pluszdíj | felszolgálás | olaszország-comoi tó | félbevágás | szendvics
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!