A luxus iránt szégyenlősöknek nyílik cukrászda a Ritzben

Nem a flancos hotelen át vezet az út a félénkebb édesszájúak számára.

Az, hogy egy helyi lakos nem mer bemenni egy luxusszállodába, úgy tűnik, nem csak itthon probléma; ezt fedezte fel a frissen újranyitott Párizsban a Ritz is. Pedig nekik is nagy szükségük lenne – kellő számú turista hiányában – a helyi fogyasztókra, ezért úgy döntöttek, furfangos megoldást eszközölnek a probléma kiküszöbölésére, szúrta ki a Gentleman's Review.

A luxuszálloda menedzsmentje ezért döntött úgy, hogy

új cukrászdájuk megközelítéséhez ne a flancos Vendôme téren keresztül vezessen az út.

Így nem kell belépni az elegáns, pár éve felújított épületbe, hanem a Rue Cambon felől, szerényebben lehet majd megközelíteni a szálloda egykori bárjának otthont adó utcafronti helyiséget.

A hetven négyzetméteres Le Comptoir június 7-én nyílik, és a friss cukrászremekek mellett ajándéküzletként is funkcionál majd: jobbára desszertborokat és süteményillatú gyertyákat lehet majd beszerezni. A projekt gasztrorészét nem más álmodta meg, mint a 2015-ös újranyitás óta a szálloda vezető cukrászséf-pozícióját is betöltő díjnyertes, szakácskönyvet (French Pastry at the Ritz Paris) is jegyző François Perret, akinek a Netflixszel is volt már közös sorozata (The Chef in a Truck).

Az édességek terén most sem köt majd kompromisszumot, bár jóval demokratikusabb lesz a koncepció: míg a szálloda Proust szalonjában egy ötórai tea 68 euróba kerül, az új egységben a háromeurós croissant-ok dívnak majd – természetesen formailag teljesen újraértelmezve. A cukrászda ikonikus desszertjeinek a szokásosnál nagyobb méretű, gyümölcsös ízesítésű madeleine-eket szánják, továbbá a „karamellás tálcaként” fordítható barquette au caramelt és egy márványmintás piskótaszeletet. De nemcsak az édesszájúaknak lesz okuk benézni ide: lesznek szendvicsek és például focaccia is.

„Ez az üzlet a Ritz-életérzést sokkal többek számára teszi elérhetővé, a papírpoharak és a szívószálak ugyanis teljesen szokatlanok ettől a márkától”

– vallja a 2019-ben a világ legjobb cukrászséfjének választott gasztroszakember. Bár lehet tortát is rendelni tőlük, alapvetően minden úgy lett kitalálva, hogy a take away koncepció is érvényesüljön.

Még iható sütemények is kaphatók majd – ezek valójában shake-ek, amelyeket francia sütik inspiráltak. A Rue Cambon egyébként remek lokáció, itt található a Chanel főhadiszállása (akik most egy elképesztően szép villába vonultak a nyárra Saint-Tropez-ban) és legfontosabb üzlete is, a keresztutca Rue Saint-Honoréban a Dior főhadiszállása székel. Nyilván napestig lehetne sorolni a környékbeli luxusüzleteket.

A shoppingolás után kiváló pihenőpontként éppen útba esik az új, barack-fehér-arany színekkel kialakított cukrászda, amelynek természetesen állnia kell a sarat a már régen a piacon lévő konkurensekkel, a Ladurée-vel vagy a Pierre Hermével szemben.

(Forrás: Gentleman's ReviewIndex, borítókép: Ritz Paris / Bernhard Winkelmann)

francia | francois perret | cukrász | franciaország | séf | le comptoir

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom