A Casa di Langában minden, de tényleg minden a szarvasgombáról szól.
Ha egyszerre vágyunk különleges gasztronómia élményre és kalandra Észak-Olaszország egyik legszebb vidékén, van egy szuper hírünk.
Megnyílt az első olyan szálloda Itáliában, amely különleges fakultatív programokat kínál a szarvasgombával kapcsolatban.
A Casa di Langa, egy harminckilenc szobás szálloda, melyet több mint negyven hektár szőlőültetvény, és látványos, erdős dombok vesznek körbe Piemontban, az ország első számú szarvasgomba-lelőhelyén. Mivel a terület kifejezetten az Alba fehér szarvasgombájáról ismert, a Casa di Langa számos gasztronómiai programot alakított ki a különleges élelmiszer köré.
A vendégeknek lehetőségük nyílik arra, hogy szarvasgomba-vadászaton vegyenek részt a szálloda speciálisan képzett Lagotto kutyáival, hogy aztán borkóstolóval egybekötött vacsorán kóstolhassák meg az értékes hozzávalóból készült fogásokat.
Ez azonban még nem minden.
Az összegyűjtött alapanyag a concierge gondozásába kerül, aki gondoskodik annak tárolásáról, tisztításáról és megfelelő körülmények közötti házhoz szállításáról is.
Azok, akik október 9. és december 5. között szállnak meg a Casa di Langában, részt vehetnek a világhírű Alba Fehér Szarvasgomba Fesztiválon is, amely az észak-olasz konyha ételkülönlegességeinek legjavát vonultatja fel.
A csodálatos piemonti vidék számos további programlehetőséget kínál. Érdemes felkeresni a környékbeli falvakat, ahol első osztályú borokat kínálnak, sőt, a Sori Cocktail Bar and Faulo Restaurant-ban főzőtanfolyamokon is részt lehet venni, hogy a vendégek még inkább el tudjanak merülni Piemont kulináris kultúrájában.
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Casa di Langa)
szálloda | kutya | Casa di Langa | szarvasgomba | gasztronómia | vadászat
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!