Öt hozzávalóból készül ez az ellenállhatatlan klasszikus szardíniai spagetti

Katie Parla osztott meg a szakácskönyvében egy zseniális receptet, az olasz sziget étele pedig tele van ízekkel és illatokkal.

A Spagetti alla Bottarga a legegyszerűbb szardíniai étel, melynek központi eleme az úgynevezett Bottarga di muggine, vagyis préselt sós pérhal ikra, amely évezredek óta Szardínia délnyugati és keleti partvidékének egyik fontos alapanyaga. A friss hallal ellentétben hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik, ráadásul elképesztő ízeket rejt.

A kiváló minőségű Bottarga di muggine Magyarországon is megvásárolható, elsősorban internetes delikátokban, így ezt a zseniális fogást mi is könnyedén elkészíthetjük.

Hozzávalók négy-hat adaghoz:

  • 1 csomag spagettitészta
  • 10 dekagramm bottarga minél vékonyabbra szeletelve
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

Első lépés: Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát és kissé megpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bottargát és félretesszük.

Második lépés: A spagettit enyhén sós vízben al dentérr főzzük, majd a tésztát áttesszük a serpenyőbe egy kevés főzővíz kíséretében. A tésztát az olajjal és a bottargával pár perc alatt összefőzzük, frissen fogyasztjuk.

A spagettiből sosem elég. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek variációkat mutatunk.

(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)

olaszország | recept | spagetti | gyors étel | egyszerű recept | egyszerű étel

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom