Az út során a legszebb japán vidék, a Niigata prefektúra is felfedezhető.
Az East Japan Railway Company nem mindennapi gasztrokirándulásra viszi a szakék iránt érdeklődőket a Shu*Kura vonat fedélzetén. A magával ragadó élmény egy egész napos programfolyamból áll, amely a „hóország” néven ismert régión, a Niigata prefektúrán vezet keresztül, és kiváló szakék kóstolóját teszi lehetővé.
A terület nemcsak arról ismert, hogy ott takarítják be a legtöbb rizst egész Japánban, hanem arról is, hogy a világ legjobb szakéi készülnek arrafelé.
A háromórás expedíció során a vonat a térség tengerparti és hegyvidéki tájain viszi végig az utazókat, amelyet az évszaktól függően hótakaró vagy zöldellő növényzet borít.
Az utazás során a szakékóstolásokat élőzenés előadások kísérik.
Úgy tudni, a Shu*Kura összesen három kocsival rendelkezik. Az első dönthető ülésekkel van felszerelve és kiváló kilátást biztosít a zord tengerparti tájakra, a rizsföldekre és a meleg vízű forrásokra. Ott kapott helyet egy kis rendezvénytér is a koncertek és egyéb előadások számára. A harmadik kocsi étkezőasztalokkal van felszerelve, és még szebb kilátást kínál, a középsőben pedig egy bár üzemel majd.
A vonat csak hétvégén, tavasszal és ősszel közlekedik,
naponta egy oda-vissza utat tesz meg, és három különböző útvonallal rendelkezik, amelyek hetente váltakoznak.
A Koshino Shu*Kura, Yuzawa Shu*Kura és Ryuto Shu*Kuram néven meghirdetett útvonalak Joetsu Myoko és Tōkamachi, Echigo Yuzawa vagy Niigata városa között járnak majd.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)
vonat | gasztronómia | gasztrotúra | szaké | japán
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!