Lényegében az egész ország az lett.
Egy nem mindennapi akció keretében összesen tizenhat asztalt állítottak fel Svédország különböző pontjain, ahol a vendégek különféle alapanyagokat gyűjthetnek a környékről, hogy aztán az ország legjobb bartendereinek iránymutatásával egyedi koktélokat keverjenek belőlük.
"Az ország százmillió hektárnyi gyümölcsöt, bogyós gyümölcsöt, zöldséget és kristálytiszta forrásvizet tartalmazó éléskamrája mindenki számára nyitva áll" - fedte fel a kezdeményezés lényegét a Visit Sweden képviseletében Jens Heed.
Néhány asztalt a kedvelt kiránduló- és horgászhelyként ismert svéd Lappföldön állítottak fel, egy másik Nyugat-Svédországban, az ország két legnagyobb tava között, Göteborgtól mindössze pár órányi autóútra rejtőzik. Svédországban ún. közhasználati jog van érvényben, ami mindenki számára meghívásként értelmezhető a szabadban történő barangolásra – egészen addig, amíg kárt nem tesz a természetben.
A Drinkable Country néven futó kezdeményezés értelmében az ország a legismertebb bárokkal működik együtt.
Izgalmas és kreatív szezonális koktélrecepteket álmodtak meg közösen, az asztalokat pedig olyan extrém helyszíneken pakolták le, mint például a legdélebbi strandok, vagy a legészakibb hegycsúcsok.
Leo Lahti, az egyik felkapott svédországi bár, a stockholmi Tjoget vezetője szerint ez egy teljesen új, egyedi és lenyűgöző módja a koktélozásnak, ezzel együtt az ország és a természet felfedezésének.
Itthon pedig megnyílt, és teljes gőzzel üzemel a Balaton-part első igazi mediterrán tapas- és koktélbárja, a Mérce. A Kikötő Étterem csapata Szigligetre viszi a tengerparti életérzést, persze balatoni módra.
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Visit Sweden, Niklas Nyman)
koktél | recept | akció | svédország | szabad tér | bár
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!