Aki imádja a csokoládét és már tervezgeti a nyári álomutazását, annak nem kell tovább úti célt keresgélnie.
Mint tudjuk, Svájc igazi csokoládénemzet, ahol a világ talán legfinomabb kakaóból készült ínyencségei készülnek. Genf városa valódi zarándokhellyé minősítette fel magát,
ugyanis bevezette a Choco Pass-t, azaz a csokibérletet!
A felnőttek harminc, a gyerekek hat svájci frankért (11 ezer és 2100 forintért), válthatják meg a bérletet, amiért cserébe a város legjobb csokoládékészítőinél kérhetnek és kapnak is kóstolót.
Érdemes egy egész napot szánni a csokoládétúrára, mivel a Choco Pass mindössze 24 órán át érvényes, attól a pillanattól kezdve, hogy besétálsz az első csokoládéboltba.
A bérlettel hét üzletbe lehet bekopogtatni, választható többek között kandírozott narancsba mártott csokoládé, praliné kóstolótál, forró csoki, és egy hat tételből álló válogatás is.
A Choco Pass online vagy a Turisztikai Információs Központban (Quai du Mont-Blanc 2) is megvásárolható.
A svájci Alpok csodálatos hegyvonulatai sok száz kirándulóutat rejtenek, melyek apró falvak mellett is elhaladnak. Ezeken a világvégi kis településeken könnyen érezhetjük azt, hogy megállt az élet. A kristálytiszta levegő, a csípős hideg, a romantikus táj pedig igazán csábító azok számára, akik elszöknének a világ elől, elcsendesednének a mindennapok zsivajában. Összeállításunkban hat olyan hegyvidéki falut mutatunk be, ahová minden gondolkodás nélkül elindulnánk.
(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)
Svájc | bérlet | genf | csoki | kóstolás | csokoládé
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!