Így készül a tökéletes bárány a sztárszakácsok szerint

Jamie Oliver sült báránycombot, Paolo Sari bioséf pedig báránybordát tesz az asztalra húsvétkor.

Szerencsére mindketten megosztották tökéletes receptjüket, így elleshetjük tőlük az ünnepi menüsor legjobb fogásának minden trükkjét.

Mézes-zöldfűszeres bárányborda

Paolo Sari báránybordájának szíve-lelke a friss és jó minőségű alapanyagokban rejlik. A mézzel és fűszerekkel megkent húshoz pedig egy olyan zellerpürét készített, amelynek ízét az édesgyökér teszi egészen különlegessé.

A mézzel és fűszerekkel megkent báránybordákat pedig oldalanként öt-öt perc alatt süti egy vas serpenyőben tökéletesre,

hogy aztán az ünnepi hangulatot egy remekbe szabott tálalási praktikával tegye teljessé.

A pontos recept itt olvasható el:

Így készítsd el a báránybordát a Michelin-csillagos minőségért

A friss alapanyagokat közvetlenül a termelőtől vásároljuk hozzá!

Báránysült, ahogyan Jamie készíti

Sokan félnek nekifogni a báránycomb elkészítésének, pedig Jamie Oliver receptje a tökéletes példa arra, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat. Csupán rozmaringra, fokhagymára, citromra, egy csokor friss mentára, cukorra és borecetre van szükség ahhoz, hogy a zseniálisan elkészített húshoz

olyan mentaszószt társítsunk, amelyet vendégeink garantáltan nem felejtenek el, amíg élnek.

Mindehhez pedig jöhet egy krémes és lágy krumpipüré a teljes értékű főételért.

Jamie Oliver részletes útmutatása a fantasztikus fogás elkészítéséhe itt található:

Jamie Oliver tökéletes sült báránycombja a húsvéti vacsora királya

Amilyen bonyolultnak tűnik első hallásra, olyan egyszerű elkészíteni.

A nemzetek konyháiból számos ötletet lehet meríteni a húsvéti menü összeállításához. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, mit eszik a világ az ünnepkor, itt pedig megmutatjuk, hogyan készíthető fine dining fogás a főtt tojásból és a sonkából.

(Fotó: Getty Images)

húsvéti étel | jamie oliver | bárány | báránycomb | báránysült | bárányborda

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom