A serpenyőben sült lazacot finom, krémes szósz öleli körül, hogy az ízélményt spenót, szárított paradicsom és parmezán tegye teljessé.
Hozzávalók:
- 4 lazacfilé
- 2 teáskanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma, kockára vágva
- 1/3 csésze száraz fehérbor
- 150 gramm aszalt paradicsom, lecsepegtetve
- 1 doboz tejszín
- 1 zacskó bébispenót
- 1/2 csésze parmezán
- 1 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva
- só, bors
Elkészítése:
- Az olajat a serpenyőben felhevítjük, közben a lazacfilét sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a forró serpenyőbe, és mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Kivesszük és félretesszük.
- A serpenyőbe beletesszük a vajat is, rádobjuk a fokhagymát, és egy percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fehérbort, az aszalt paradicsomot, és pár perc alatt hagyjuk, hogy a bor egy része elpárologjon. Hozzákeverjük a tejszínt, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlésünk szerint.
- Beletesszük a spenótot, és addig főzzük, amíg meg nem fonnyad. Ekkor hozzákeverjük a parmezánt is, majd visszatesszük a lazacot a serpenyőbe. Pár perc alatt összefőzzük, friss petrezselyemmel megszórjuk. Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Egy lazacos receptnél csak kettő lehet jobb! Egy Michelin csillagos séf receptje alapján akár a serpenyőben készült lazacfilé mellé metélőhagymás, spárgás rizottót is kézíthetünk.
(Fotó: Unsplash)
olasz gasztronómia | olasz recept | spenót | recept | tejszín | lazac
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!