Így készíthetsz remek spárgás-ricottás pitét huszonöt perc alatt

Ez a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ricottás-spárgás pite kellemesen fanyar ízvilágú, köszönhetően a frissen facsart citromlének, így tökéletes frissítő fogás lehet a kora nyári időszakban. A pite alapja, így a levelestészta és a ricottás töltelék más idényzöldségekhez is illik, ezért a fogás kedvünk szerint variálható cukkinivel, padlizsánnal, céklával is.

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 nagy tojás
  • 1 doboz ricotta sajt
  • só, bors
  • frissen facsart citromlé
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 csokor spárga, kettévágva
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:

Első lépés: Melegítsük elő a sütőt 220 fokra! A levelestésztát csomagoljuk ki, fektessük egy tepsibe, a széleit hajtsuk vissza! Verjük fel a tojást, kenjük meg vele a tészta szélét!

Második lépés: Egy kis tálba beletesszük a ricottát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a maradék tojást. Csepegtessünk bele egy kevés citromlevet, keverjük hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a petrezselymet! Kenjük rá a tészta közepére!

Harmadik lépés: Pucoljuk meg a spárgát, vágjuk le a fás végeit és felezzük el! Sorakoztassuk rá a tésztára, kenjük meg egy kevés olívaolajjal! 18-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A tökéletes tejes pite elkészítése pedig éppen olyan egyszerű, mint bármelyik kevert süteményé, ugyanakkor milliónyi változatban elkészíthető, így mindig újdonságként hat.

(Fotók: Getty Images)

recept | vegetáriánius | vega | spárga | ricotta

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom