Több okból is örülünk a tavasznak, a Spago új menüje az egyik

Mondhatjuk, Wolfgang Puck és a hozzá köthető Spago berúgta Budapest gasztroajtaját, hiszen az osztrák származású legenda Matild Palotában működő étterme hamar az ország legjobbjai közé katapultált, plusz tavaly tavasszal hollywoodi sztárok sora áradozott a menüjéről. Most újabb hír jött a patinás étteremről, ugyanis debütált a legújabb étlapjuk.

Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén egyaránt trendteremtő Spagónál is minden bizonnyal nagyon várták már a tavaszt, hiszen a téli alapanyag-nihil után ilyenkor tud igazán újra kibontakozni a konyhában Szántó István executive séf és csapata.

Néhány, ízlelőbimbóra komoly hatást gyakoroló fotón gyorsan be is mutatjuk, miket alkottak.

Édesburgonya leves
Serpenyőben pirított fésűkagyló
Vajjal sült szarvasfilé
Sajt Fondue Agnolotti
Wellington bélszín (két főre)
Wellington bélszín (két főre)
Sült céklasaláta
Kacsamáj trió
Sült homár

Az új étlapra történő átállást Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group corporate chefje a Spago Budapest séfjével, Szántó Istvánnal közösen vezényelte le. A menü tele van klasszikusokkal, amiket a Spagóra jellemző kompromisszummentesen magas színvonalon késztenek el. A fogásokat úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja a kedvencét, legyen az hús- vagy seafood-imádó, vega, az olasz-, a francia-, vagy az ázsiai konyha szerelmese. Az egyik signature fogás a Beef Wellington lett, de mi imádtuk a könnyű és intenzív ízű agnolottikat is!

(Fotók: Spago Budapest)

szántó istván | spago | tetsu yahagi | tavaszi menü | étterem | budapest

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom