Mondhatjuk, Wolfgang Puck és a hozzá köthető Spago berúgta Budapest gasztroajtaját, hiszen az osztrák származású legenda Matild Palotában működő étterme hamar az ország legjobbjai közé katapultált, plusz tavaly tavasszal hollywoodi sztárok sora áradozott a menüjéről. Most újabb hír jött a patinás étteremről, ugyanis debütált a legújabb étlapjuk.
Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén egyaránt trendteremtő Spagónál is minden bizonnyal nagyon várták már a tavaszt, hiszen a téli alapanyag-nihil után ilyenkor tud igazán újra kibontakozni a konyhában Szántó István executive séf és csapata.
Néhány, ízlelőbimbóra komoly hatást gyakoroló fotón gyorsan be is mutatjuk, miket alkottak.
Az új étlapra történő átállást Tetsu Yahagi, a Wolfgang Puck Fine Dining Group corporate chefje a Spago Budapest séfjével, Szántó Istvánnal közösen vezényelte le. A menü tele van klasszikusokkal, amiket a Spagóra jellemző kompromisszummentesen magas színvonalon késztenek el. A fogásokat úgy állították össze, hogy mindenki megtalálja a kedvencét, legyen az hús- vagy seafood-imádó, vega, az olasz-, a francia-, vagy az ázsiai konyha szerelmese. Az egyik signature fogás a Beef Wellington lett, de mi imádtuk a könnyű és intenzív ízű agnolottikat is!
(Fotók: Spago Budapest)
szántó istván | spago | tetsu yahagi | tavaszi menü | étterem | budapest
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!