Egy adag bársonyos burgonyapüré a világ legfinomabb körete tud lenni. Különösen akkor, ha Joel Robuchon ikonikus püréjét sous vide-ban készítjük el, hiszen így megőrizhetjük koncentrált ízét is.
A sous-vide burgonyapüré elkészítése rendkívül egyszerű.
Első lépés: Tegyünk egy sous vide zacskóba hámozott, feldarabolt burgonyát, vajat és tejet!
Második lépés: Tegyük a zacskót a sous-vide-ba, 90 Celsius fokra fél óráig!
Harmadik lépés: A burgonyát apró lyukú szitán passzírozzuk át, helyezzük egy tálba és fűszerezzük!
Akkor sem kell elkeserednünk, ha nincs otthon sous-vide gépünk. David Chang séf trükkjét ebben a cikkünkben árultuk el, ezt követve pedig minimális erőfeszítéssel, percek alatt tökéletes köret készíthető. Itt pedig megtalálható Dominique Crenn Michelin-csillagos éttermhez köthető séf hihetetlen rakott burgonya receptje is, ami merőben új megvilágításba helyezi a klasszikus fogást.
(Forrás: Finedining Lovers, fotó: Getty Images)
konyhai trükk | sous-vide | burgonyapüré
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!