Somlói galuska és szilvás gombóc ihlette macaronnal készül a Chez Dodo

A főváros legkedveltebb macaron-manufaktúrájában most a magyar sütemények ízvilága kerül előtérbe. Rákóczi-túrós, dobostorta, somlói galuska és szilvás gombóc macaron is készül a bájos desszertezőben.

Mi is beszéltünk már róla, hogy a gasztronómiában még nagyobb szükség van a saját tradícióink feltámasztására és életben tartására a 2020 hozta események miatt (is). Most mi maradtunk a fővárosban, a vendéglátóknak a magyar közönség igényeit kell kiszolgálni, és a sok egzotikum mellett jó, ha megjelenik valami ismert és szeretett is.

A Chez Dodo macaron-manufaktúra egy történetbe gyúrta az újdonságot és a nosztalgiát. Magyar klasszikus sütiket formált mai ízlésre a prémium alapanyagok segítségével, ráadásul mindezt macaron formájában.

Mesterien kivitelezett desszertekre számítsunk, a legfinomabb csokoládékkal, magvakkal, esszenciákkal, lekvárokkal. Mindig vágytunk egy ilyen kollekcióra, amiben helyet kap a Rákóczi-túrós, a dobostorta, a somlói galuska, a szilvás gombóc, a máglyarakás, a mákos guba és az Eszterházy-torta is.

Az új finomságokat egy kis pezsgőzéssel egybekötve mutatják be.

Ez is érdekelhet:

A világhírű cukrászdák helyett új alternatívák a legjobb macaronra, churrosra, Sacherre

Más lehetőségeket vázolunk arra az esetre, ha túl nagy volna a sor, esetleg még finomabbra vágynánk. B tervek a világ legismertebb vendéglátóhelyeire.

(Fotók: Chez Dodo-Facebook)

macaron | somlói galuska | édesség | chez dodo | francia desszert | dobos torta

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom