Szalonnáztál már Budapest felett? Ha nem, akkor most megteheted!

Rengeteg jó dolog egyszerre a Solidban, a friss Michelin-csillagos Salt kistestvérében.

Majdnem Salt, csak borbár

Ha a Solid menüjét egy békásmegyeri panel alagsorában kellene megennem, valószínűleg akkor sem panaszkodnék, de mivel a Salt testvérétterme a fantasztikus kilátást nyújtó Hotel Rum tetején kapott helyet, ez a hely egyértelműen egy új kedvenc. Az, hogy az ételek egyszerre szellemesek, hagyománytisztelők és formabontók, nem volt meglepetés, mivel a Saltot volt szerencsém nem is olyan régen kipróbálni. Bár pár emelettel feljebb vagyunk, itt ugyanaz a szellemiség hódít, még akkor is, ha a séf itt Rába René, és nem Tóth Szilárd.

Szatmári hummusz (lestyán, kováaszolt kenyér, hagymás zsír, gyömbér)
Több mint száz hazai és nemzetközi tételből között válogathatunk, amelyek java részét poharazva is kínálják

A hely kaliberéről csak annyit, hogy ha New Yorkban vagy Londonban lenne, mindenki kezét-lábát törné, hogy asztalt szerezzen, és hetekre előre be lenne bookolva minden este.

Itt könnyebb a helyzet, és a Solid-élmény nem is kerül olyan sokba, mintha az említett nagyvárosokban lennénk.

Sajtválogatás

A Michelin-csillag ragyogásából ide is jut

A Salt Michelin-csillagja egyértelműen feljebb húzza a Solidot, ami egy rooftop bár esetében furán hangzik, de ettől még igaz. Több remek tetőtéri bár működik a fővárosban, amiben a Solid más, az a virtuóz ételsor, és az, hogy a koktélokat itt borokra cserélték.

A borbárnak saját sommelier-je is van Kropf Andras étteremvezető személyében

Ahogyan a földszinti éteremben, a magasban is nagy szerep jut a vajnak és a kenyérnek: számomra az egyik legemblematikusabb fogás a vajalja, ami nem más, mint karamellizált vaj sós kiflivel, mellé fermentált zöldszilva. Ugyanez a kategória a kovászolt dinnye dézsás szalonnás kenyérrel.

A karamellizált vaj és sós kifli találkozása
Kovászolt dinnye és kenyér

Ha kenyérből nem lenne elég, van még másik négy olyan fogás, amelyben ott van, ilyen például a sült császár is.

Sült császár, kovászos uborka, kovászos kenyér

Egy felemelő hely

A Solid nekem abban nagyszerű, hogy az alapalkatrészek (étel, ital, szerviz, dizájn) nagyon magas szintet képviselnek, és az egész összeadva több, mint az alkatrészek összessége. Mintha azt mondanánk, hogy 1+1+1+1 az nem néggyel, hanem hattal egyenlő. Sok jó dolog van itt egyszerre.

Pisztráng, karalábé, író, mák
Zserbó, oxalis szirmok

Bárki, aki szeretné megjutalmazni magát vagy valakit, aki fontos neki, annak érdemes ide beülnie, a Solid ugyanis felemel, és nemcsak azért, mert a város fölött van, hanem egy sokkal másabb értelemben is. És ez egy nagyon jó dolog.

salt étterem | szalonna | solid | kenyér | nagy sztori | tetőbár

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom