Rengeteg jó dolog egyszerre a Solidban, a friss Michelin-csillagos Salt kistestvérében.
Majdnem Salt, csak borbár
Ha a Solid menüjét egy békásmegyeri panel alagsorában kellene megennem, valószínűleg akkor sem panaszkodnék, de mivel a Salt testvérétterme a fantasztikus kilátást nyújtó Hotel Rum tetején kapott helyet, ez a hely egyértelműen egy új kedvenc. Az, hogy az ételek egyszerre szellemesek, hagyománytisztelők és formabontók, nem volt meglepetés, mivel a Saltot volt szerencsém nem is olyan régen kipróbálni. Bár pár emelettel feljebb vagyunk, itt ugyanaz a szellemiség hódít, még akkor is, ha a séf itt Rába René, és nem Tóth Szilárd.

A hely kaliberéről csak annyit, hogy ha New Yorkban vagy Londonban lenne, mindenki kezét-lábát törné, hogy asztalt szerezzen, és hetekre előre be lenne bookolva minden este.
Itt könnyebb a helyzet, és a Solid-élmény nem is kerül olyan sokba, mintha az említett nagyvárosokban lennénk.
A Michelin-csillag ragyogásából ide is jut
A Salt Michelin-csillagja egyértelműen feljebb húzza a Solidot, ami egy rooftop bár esetében furán hangzik, de ettől még igaz. Több remek tetőtéri bár működik a fővárosban, amiben a Solid más, az a virtuóz ételsor, és az, hogy a koktélokat itt borokra cserélték.
Ahogyan a földszinti éteremben, a magasban is nagy szerep jut a vajnak és a kenyérnek: számomra az egyik legemblematikusabb fogás a vajalja, ami nem más, mint karamellizált vaj sós kiflivel, mellé fermentált zöldszilva. Ugyanez a kategória a kovászolt dinnye dézsás szalonnás kenyérrel.
Ha kenyérből nem lenne elég, van még másik négy olyan fogás, amelyben ott van, ilyen például a sült császár is.
Egy felemelő hely
A Solid nekem abban nagyszerű, hogy az alapalkatrészek (étel, ital, szerviz, dizájn) nagyon magas szintet képviselnek, és az egész összeadva több, mint az alkatrészek összessége. Mintha azt mondanánk, hogy 1+1+1+1 az nem néggyel, hanem hattal egyenlő. Sok jó dolog van itt egyszerre.
Bárki, aki szeretné megjutalmazni magát vagy valakit, aki fontos neki, annak érdemes ide beülnie, a Solid ugyanis felemel, és nemcsak azért, mert a város fölött van, hanem egy sokkal másabb értelemben is. És ez egy nagyon jó dolog.
salt étterem | szalonna | solid | kenyér | nagy sztori | tetőbár
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!