Winter Dining Challenge néven akciót hirdettek Chicagóban.
"Felkérjük a chicagóiakat, hogy találjanak ki télre olyan innovatív szabadtéri étkezési megoldásokat, amelyek megfelelnek a Covid–19-protokollnak, miközben vigyázzák a helyiek egészségét, és támogatják a városban működő éttermeket" – szól Lori Lightfoot polgármester Twitteren közzétett felhívása.
A legjobb koncepcióval előállókat megjutalmazzák: három chicagói lakos számlájára ötezer dolláros (nagyjából másfél millió forintos) utalás érkezik majd valamikor szeptember második felében.
A városban közismerten fogvacogtatós téli napokat kell átvészelniük a helyieknek; a hideg, havas januárban például közel mínusz öt fok az átlaghőmérséklet, ráadásul a közeli Michigan-tónál fújó szelek általában rátesznek egy lapáttal a hőérzetre.
A kreatív chicagóiak szeptember 7-ig küldhetik be online az ötleteket. A javaslatokat a helyi közösségek és éttermek képviselőiből összeállított bizottság bírálja el. A szabályok szigorúak: valamennyi pályázatnak tartalmaznia kell kutatást, a megvalósíthatóság részleteit, egy prototípust, továbbá áttekintést arról, a koncepció hogyan felel meg a város igényeinek. Természetesen be kell tartani a Covid–19-cel kapcsolatos irányelveket is.
A nyerteseket három kategóriában választják ki: kültéri, önálló struktúrák; beltéri, szomszédos terek; illetve azok a javaslatok, melyek vonzóbbá teszik a téli étkezést.
Néhány pályázó a polgármester Twitter-posztja alá kommentelve már megosztotta az elképzeléseit, ezek jellemzően eszkimókunyhókra vagy fűthető üvegházakra emlékeztető megoldásoknak tűnnek.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Business Insider, fotók: Unsplash)
innovatív | hideg | covid-19 | pályázat | chicago | tél
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!