A S'more az Egyesült Államok és Kanada egyik legnépszerűbb grilldesszertje, amit pillecukorból, graham kekszből és csokoládéból készítenek pillanatok alatt.
Úgy tudni, az első receptjét az 1920-as években jegyezték fel egy amerikai receptkönyvbe, akkor graham keksz-szendvicsként emlegették. A cserkészek körében is igen népszerű étel volt, a tábortűz körül, csapatépítő jelleggel készítették és fogyasztották.
Hozzávalók:
- graham keksz
- egy tábla csokoládé kockákra törve
- pillecukor
Elkészítése:
Első lépés: Helyezzük a kekszek felét egy grilltepsire, mindegyikre tegyünk egy-egy kocka csokoládét és egy-egy mályvacukrot! Rakjuk a grillrácsra és süssük addig, amig a csokoládé meg nem olvad és a pillecukor meg nem puhul.
Második lépés: 3-5 perc elteltével tegyünk mindegyikre még egy kekszet, hogy szendvicsformát kapjunk! Frissen fogyasszuk!
A halak grillezése pedig sokak számára jelent kihívást, hiszen sokkal finomabbak, lágyabbak, mint például a csirke vagy a marhahús. Ráadásul, mivel a halhúsnak magas a víztartalma, könnyen ki is száradhat sütés közben. Vannak azonban jó módszerek arra, hogy tökéletes grillezett halat készítsünk. Ezeket gyűjtöttük össze.
(Fotók: Getty Images)
martha stewart | pillecukor | smore | recept
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!