Különleges karakterű séffel nyitott egy hiánypótló hely Buda új városrészében

Huszár Krisztián dolgozott már a Martin Berasategui által vezetett, három Michelin-csillaggal kitüntetett étterem konyháján San Sebastianban, majd számos úttörőjellegű hely indult vele itthon. Saját éttermeket nyitott, most pedig itt a SHO restaurant, bar & café, amelynél ő áll a kormányrúdnál, hogy magyaros és európai alapokra épülő, csavaros fogásokkal kössön ki a Lágymányosi-öbölben.

A Huszár Krisztián executive séf és Soóky Gábor vezető séf által beindított SHO Buda új városrészében, a Kopaszi-gát mellett található BudaParton rajzolta fel magá Budapest gasztrotérképére.

Egy kifinomult, kényelmes, letisztult látványvilágú étterem, bár és kávézóról van szó, amely az üzemeltetők szerint jó, szerethető és közérthető bisztrókonyhát prezentál.

A SHO restaurant, bar & café a SHO Beach, valamint a MÁK terrace egységekkel kiegészülve ad változatos gasztroopciót a Lágymányosi-öböl partján – a SHO bárja a bor-, sör- és koktélkínálat mellett külön bármenüvel és snackekkel, a SHO café pedig frissen érkező szendvicsekkel, bagelekkel, salátákkal, süteményekkel, dzsúzokkal, és a Bagira specialty kávéjával készül.

Huszár Krisztián neve sokak számára ismerős lehet – bár inkább azoknak, akikhez közel áll a fine dining világa. Krisztián kétségkívül az egyik legkülönlegesebb séfkarakter a magyar gasztronómiában, komoly tapasztalattal, lendületes elhivatottsággal és hatalmas kreativitással alkot. Több, kiemelkedően magas minőséget képviselő hazai étterem rajtolt vele, köztük a MÁK, a Zóna, a Beszálló és a Fáma, majd hasonlóan népszerű saját helyeket indított, először Szirom néven, majd jött az ázsiai ízekkel hódító, ma is közönségkedvenc Vietnámigulyás.

Soóky Gábor vezető séf a Felvidéken született és már kiskorában imádott főzni. Séfként először a szülőföldjén található Ristorante 83' BBQ és nemzetközi étteremben gyűjtött tapasztalatot, ahol a gasztronómia szerelmese lett, és már nemcsak munkaidőben, hanem szabadidejében is ezzel foglalkozott; rengeteget járt éttermekbe, gasztronómiai eseményekre és nagyon megkedvelte Mizsei Jánosnak, a MÁK séfjének világát.

Meghatározó tapasztalat volt számára, hogy az immáron Michelin-csillagos 42 étteremben, Barna Ádám mellett dolgozhatott. Amikor azonban Mizsei megkereste a SHO vezető séf pozíciójával, arra igent mondott és már nyár óta erősíti a MÁK terrace-SHO restaurant csapatot.

A két séf koprodukciójában főként magyaros és európai alapokon nyugvó ízeket prezentál a konyha, amelyek finom, de nem öncélú csavarokat is rejtenek, miközben megidézik gyermekkorunk emlékeit.

Kizárólag magyar halakat dolgoznak fel és hazai alapokra építenek, de Huszár Krisztián jóvoltából itt-ott némi ázsiai hatás is érezhető. A bemutatkozó sajtóesemény egyik legjobbja rögtön a frissességbombaként indító, fermentált zöldségekkel, wasabival és Calamansi citrus vinaigrette-tel kísért aranyszalagos tahitótfalusi marinált pisztráng volt, majd a télben didergő lelket az ázsiai kikacsintású, mungóbabtésztás kacsaesszencia melegítette meg egy kicsit. A rizzsel tálalt és vékony szalonnafátyollal kicsinosított süllő, aztán az őszbe merülő, sült báránylapocka sütőtökpürével egyszerre szolgáltatott tartalmat és izgalmat, míg a mogyoróval és citrusos kókuszhabbal körbebolondított lila (!) batáta nudli remek példáját jelentette a gyerekkori emlékeknek, a játékosságnak és a már említett újhullámos csavarnak.

Mivel a környéken számos irodista dolgozik és az ott lakók is igénylik a minőséget, a hetente változó ebédmenüvel, napközben szűkített, esténként à la carte étlappal, hétvégenkét szombati nyitvatartással debütáló SHO (ejtsd: só) valódi hiánypótló hely lehet az öbölben.

(Fotók: Balkányi László)

 

 

 

hiánypótló | budapart | kopaszi gát | magyar | bisztró | SHO

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom