Így néz ki a gin, ha egy neves divatfotós négy évig dolgozik rajta

A Seventy One gint tölgyfahordóban érlelik, és évente egyszer virágzó virággal ízesítik. Az alkotója négy év megfeszített munka után mutatta be, és valóban minden képzeletet felülmúl.

Az elismert divatfotós, Mert Alas nemrég dobta piacra Seventy One nevű ginjét, amelyen kreatív munkatársával, Marcus Piggottal dolgozott. Alas régóta rajong a ginekért, és az elmúlt négy évet azzal töltötte, hogy kedvenc alkoholját még magasabb szintre emelje.

A gin a nevét onnan kapta, hogy mennyi ideig érlelte tölgyfahordóban.

A gin hetvenegy éjszakát töltött spanyol tölgyfahordókban, melyek füstös mélységnek adtak az italnak. Ízvilágában felsejlik a damasztrózsa, a grépfrút, a tőzeg, a fűszeres citrus. A kóstoláskor a korty végén a kaktuszvirág jelenik meg, amit az éjszaka királynőjének tartanak. Ez a ritka növény évente csak egyszer, éjfélkor virágzik, és szirmai finom, jázminszerű ízt garantálnak.

A gin nemcsak ízvilágában különleges, hanem csomagolásában is egyedülálló. Az art deco ihletésű üvegbe zárt alkoholcsoda kinézetére inkább hasonlít egy méregdrága parfümre, mint egy üveg alkoholra. Az ital már kereskedelmi forgalomba is került, jelenleg webáruházon keresztül lehet megvásárolni.

A klasszikus gin-tonik az egyik legnépszerűbb koktél a világon, továbbfejlesztett változatai pedig hasonlóképpen meghódították a legnagyobb koktélbárokat az Egyesült Államokon át, a mediterrán tengerparton keresztül egészen a Távol-Keletig. Ráadásul az italok egyszerűen, otthoni körülmények között is elkészíthetők. Érdemes sorra tesztelni őket!

(Fotók: Seventy One)

ital | gin | seventy one | alkohol | különleges

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom