Alig több mint fél óra kell ezeknek a végtelenül egyszerű, de annál finomabb csirkés ételeknek, amelyek egyszerre szaftosak, zamatosak, és szemet gyönyörködtetőek.
Egyszerű csirkecomb puha újburgonyával
Hozzávalók:
- 4 nagy csirkecomb
- 2 teáskanál olasz fűszer
- ½ teáskanál paprika
- ½ evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ közepes hagyma, felaprítva
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 darab újburgonya
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a fűszereket egy kis tálban összekeverjük. A húsokat papírtörlővel szárazra töröljük, és a fűszert beledörzsöljük a csirkecombok bőrébe.
- A maradék fűszereket elkeverjük a hagymával, a fokhagymával, és beleforgatjuk az újburgonyát.
- Egy öntöttvas serpenyőbe tesszük az olívaolajat, rásorakoztatjuk a csirkecombokat, és közepes lángon 2-3 percig sütjük, hogy a bőrük kissé megpiruljon. Átfordítjuk a húsokat, és a másik oldalukat is hasonló módon megpirítjuk. A csirkecombokat kivesszük a serpenyőből, és áttesszük egy tányérra.
- A serpenyőbe beledobjuk a fűszeres hagymát és burgonyát, majd 3-4 perc elteltével levesszük a tűzről, visszasorakoztatjuk a csirkecombokat, és betesszük a sütőbe. 30 perc alatt készre sütjük, tálalás előtt tíz percig pihentetjük.
Serpenyős csirke fügés, rozmaringos páccal
Hozzávalók:
- ¼ csésze sótlan vaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 3 ág rozmaring
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 6 darab csirke alsócomb
- ½ csésze balzsamecet
- 3 db füge kikapart, villával összetört belseje
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, a vajat olvasszuk meg, a fokhagyma, a rozmaring, a só és a bors felével egy kis tálban keverjük össze!
- A csirkecombokat öntöttvas serpenyőbe sorakoztatjuk, majd megkenjük a vajas fűszerkeverékkel. A sütőbe tesszük. Közben a balzsamecetet, a fügepépet a maradék fokhagymával, rozmaringgal, sóval és borssal elkeverjük.
- 10 perc elteltével húzzuk ki a sütőből a csirkét, kenjük rá a máz felét, majd tegyük vissza a sütőbe! Újabb 10 perc elteltével ismételjük meg a folyamatot! Nagyjából 25 perc elteltével ráöntjük a maradék szószt, ezután tegyük vissza további 5 percre! Tálalás előtt pihentessük 10 percig!
Krémes tejszínes gombás csirke 30 perc alatt
Hozzávalók:
- 2 evőkanál sótlan vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kiló csirkecombfilé bőr nélkül
- ½ vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 30 dkg gomba felszeletelve
- ⅓ csésze olaszrizling
- 2 dl tejszín
- 1 dl alaplé
- 1 evőkanál kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése:
- Az öntöttvas serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és az olívaolajjal együtt felhevítjük. A csirkehúsokat sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a serpenyőbe, és mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük. Ezt követően kivesszük a húsokat a serpenyőből, és félretesszük.
- A serpenyőbe dobjuk a hagymát és a gombát, megszórjuk kakukkfűvel, és 5-7 perc alatt puhára főzzük.
- Felöntjük a rizlinggel, majd 2-3 perc elteltével hozzáadjuk a tejszínt és az alaplevet. Ízlésünk szerint tovább sózzuk és borsozzuk. Belesorakoztatjuk a húsokat, és lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor rizzsel kínáljuk.
(Fotók: Getty Images)
gyors recept | csirkecomb | recept | 30 perces recept | serpenyős csirke | egyszerű recept
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!