Sztárséfekkel, exkluzív helyszínen, különleges kínálattal várják a hazai minőségi gasztronómiát keresőket a Séf Fesztiválon Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20. és 23. között.
A négynapos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.
A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.
A rendezvény étel- és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással is kedveskedjenek vendégeiknek.
"Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékeket és alapanyagokat használnak – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. – Mindennap ugyanazzal a reggeli kínálattal, illetve azonos ebéd- és vacsorakínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek, és az ebéd, illetve a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek."
A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele, a mangalica csorba, szombaton Wolf András mangalicapofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot: túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.
"A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban" – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.
A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nemcsak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatásoknál is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy háromezer négyzetméteres területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy egyszerre csak korlátozott számú vendég léphessen be. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.
A fesztivál étel- és italkínálata:
Reggeli:
- tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
- szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
- grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
- érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
- mini kakaós csiga és lekváros batyu
- jégbe hűtött dinnyefalatok
- Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
- Mayer szörpök
- Francois pezsgő
- kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
Grillételek:
- lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
- pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
- meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
- racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
- zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
Bográcsételek:
- tihanyi marhagulyás
- lecsó mangalica grillkolbásszal
- cukkinis vega lecsó
- beregi csirkepörkölt krumplival
Továbbá:
- főtt kukorica sós vajjal
- fagylalt: levendulás citrom, és sós karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
- desszert: erdei szedres pite és tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
- jégbe hűtött dinnyefalatok
- Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
- Mayer szörpök
- Francois pezsgő
- a Bortársaság balatoni borai
- kávé, ásványvíz, szóda
Praktikus információk a fesztivállal kapcsolatban:
- Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora – külön jegyekkel látogathatóak. A jegyek a teljes fogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
- A reggeli ára: 10 000 Ft/fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft/fő
- A felszolgált ételeket és italokat a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között szervirozzák. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de harminc perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
- Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában valamint a www.broadway.hu jegyértékesítő hálózaton keresztül vásárolhatók.
- Részletes információk az esemény honlapján és közösségi felületein.
Ez is érdekelhet:
széll tamás | gourmet | Wolf András | ebéd | gasztro | reggeli
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!