A Sea Palace autentikus kínai ételeivel és lebegő épületével olyan környezetet teremt, amelyért érdemes Amszterdamig utazni.
Amszterdam szívében, a központi pályaudvar közelében található a Sea Palace, mely Európa első úszó étterme. A pagoda stílusban épült, három emeletes étteremben
A Sea Palace 1984-ben épült, akkor a világ legnagyobb kínai éttermeként tartották számon, hiszen egyszerre kilencszáz fő befogadására volt alkalmas. Úgy tudni, az építkezést amszterdami és hongkongi vállalkozók finanszírozták, a projekt pedig nagyjából 4,3 millió eurót emésztett fel.egyszerre hatszázötvenen tudják megkóstolni a kulináris remekeket.
Az étterem egyedi dizájnja hatott az egész városra is.
A vendéglátóhelyen működik egy à la carte részleg és egy koktélokat kínáló bár is, a privát étkezéseket pedig a legfelső emeleten tartják.
A tetőteraszról gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a városra.
Az étteremben két VIP szoba található, amelyek exkluzív étkezési élményt nyújtanak a tíz-száz fős társaságoknak vagy esküvőknek.
A panorámája mellett kiváló fogásai miatt is hihetetlenül népszerű az étterem, a személyzet barátságos, gyors és hatékony. Ugyanakkor a Sea Palace meglehetősen zsúfolt, ezért érdemes előre asztalt foglalni, különösen akkor, ha
az ablakok mellett gyönyörködne Amszterdam szépségében.
Az étterem étlapján autentikus kínai ételek szerepelnek, a dim sum mellett a pekingi kacsa is kihagyhatatlan. A szecsuáni konyha remekei ízekben gazdagok, fő összetevőjük a szecsuáni paprika, a fokhagyma és chili paprika.
A kantoni konyha fogásai főként húsételeket tartalmaznak, itt is központi szerepet kap a fokhagyma, az olaj és a fűszernövények.
(Forrás: The Travel, fotók: Sea Palace hivatalos Facebook oldala)
kínai étel | kínai konyha | hollandia | étterem | sea palace | amsterdam
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!