Két magyar pezsgő is a világ legjobbjai közé került!

Huszonegy ország csaknem ezer pezsgője versengett idén a Champagne & Sparkling Wine World Championships (CSWWC) érmeiért.  A CSWWC a legnagyobb prezstízzsel bíró nemzetközi megmérettetés, amelyen kizárólag pezsgőket értékelnek. Idén a tizenegy napos vakkóstoló-maratont követően 147 arany - és 249 ezüstérmet osztottak ki, melyből két arany- és egy ezüst a tokaji Sauska pincészetnek jutott – akik így a legeredményesebb magyar borászat is lettek.

A Sauska Brut megismételte tavalyi sikerét, és ezúttal a Sauska Brut Magnum is beállt mellé az aranyérmesek sorába. A Sauska Rosé Brut a tavalyi évhez hasonlóan ezüstérmet kapott.

Mindhárom pezsgő hagyományos módon készül, palackos erjesztéssel és érleléssel.

A tételek különlegessége, hogy kizárólag Tokajban szüretelt szőlőből készültek, valamint, hogy a chardonnay és pinot noir mellett mindhárom házasításban meghatározó az őshonos furmint fajta jelenléte.

A Sauska Brut Magnum egyedisége, hogy a klasszikus pezsgők fejlődése szempontjából a legideálisabb másfél literes palackban érett. Robbanó frissessége és gyümölcsössége ennek köszönhető, finom eleganciája négy éves érlelés eredménye.

A Sauska Brut a zsüri értékelése szerint “energiával teli, roppanóan friss pezsgő, friss gyümölcsösséggel, érett körtével, elegáns, finom, lágy habzással.” A Sauska Rosé Brut “barátságos, könnyű karakterét és komplex gyümölcsösségét” emelte ki értékelésében a zsűri.

– "Rendkívül fontosnak tartom a versenyeken való folyamatos megmérettetést, mert ezek segítenek megérteni, hol tartunk, mik az esélyeink a nemzetközi mezőnyben. Úgy tűnik, Tokaj- Hegyaljának van helye a világ pezsgőtérképén és ez nemcsak nagy büszkeség, de óriási lehetőség is számunkra" – emelte ki Sauska Krisztián, a családi borászat alapító tulajdonosa.

 

 

Sauska Brut Magnum | magyar | pincészet | champagne | Sauska Brut | siker

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom