A kaliforniai San Luis Obispóról bizonyára kevesen hallottak eddig itthon, de a helyzet alighanem megváltozik, miután a város lehetőséget ad arra, hogy bárki kvázi pénzt keressen az étkezéssel.
Elindult az Eat Local Bonus nevű program, amely jutalmazza a helyi tulajdonban lévő éttermek, kávézók, sörfőzdék és kávézók felkeresését. Aki legalább száz dollárt (37 ezer forintot) költ el ezeken a helyeken, a számla bemutatását követően egy huszonöt dolláros (kb. 9200 forintos) ajándékkártyát kap, amit egy másik helyi üzletben válthat be.
"Ez egy szórakoztató és egyszerű módja annak, hogy pénzt juttassunk a helyi gazdaságba" – mondta Jim Dantona, a San Luis Obispo Kereskedelmi Kamara elnök-vezérigazgatója. "Büszkék lehetünk rá, hogy ismét partnerek vagyunk a várossal a helyi vendéglátóipar megsegítésében. Így számos lehetőség akad az addig nem ismert helyek felfedezésére."
Az állandó lakosok és a látogatóba érkezők egyaránt jogosultak az Eat Local Bonus programban való részvételre, amely január végéig (vagy a "pénzeszközök kimerüléséig") tart.
A száz dolláros végösszeg eléréséhez több nyugta is benyújtható, fejenként legfeljebb három darab huszonöt dolláros ajándékkártyát lehet felhalmozni.
"A január általában az egyik legnehezebb hónap a vendéglátásból élők számára, remélhetőleg a kampánynak köszönhetően ez megváltozik" – mondta Derek Johnson, a borászatairől és a háttérkép-kompatibilis tájairól ismert San Luis Obispo városának vezetője.
Eközben az alkoholmentes vendéglátóhelyek kezdenek teret nyerni Japánban, különösen a fiatalabbak körében számítanak népszerűnek. A kormány viszont nem túl boldog a jelenség miatt.
(Forrás: Food and Wine, fotók: Unsplash)
fizet | program | ajándék | étterem | város | ingyen
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!