Európa legjobb új éttermei közé került ez az egyedülálló budapesti hely

Az Opinionated About Dining (OAD) nevű szervezet tagságát különböző szakértők és étteremkritikusok alkotják. Az ő véleményük alapján, egy algoritmus segítségével készül el időről időre, kontinensekre  bontva a legjobbnak ítélt éttermek listáját.

Az OAD-t Steve Plotnicki hozta létre 2004-ben. Eredetileg csak saját éttermi kalandjait akarta dokumentálni egy blogban, de hamar felismerte, hogy sok ember szerint a rendelkezésre álló kalauzok nem túl megbízhatóak, ezért úgy döntött, új rendszert vezet be, amelyben a tapasztalt kritikusok véleménye nagyobb súllyal esik a latba.

Majdnem egy évtizeddel későbbre az OAD nemzetközileg elismert étteremkalauz-márkává fejlődött, amely a világ ötezer szenvedélyes gasztrorajongójának véleményét foglalja össze az éttermekről a világ minden táján.

Legfrisebb, Európa harminc legjobb új éttermét rangsoroló értékelésükben a Tóth Szilárd vezette, Michelin-csillagos budapesti Salt igen előkelő helyre került, nyolcadik lett.

Így alakult a tízes lista:

  1. Jan, München, Germany
  2. Oba, Hotel - Canitas, Casas-Ibánez, Spanyolország
  3. Lyst, Velje, Dánia
  4. Igniv by Andreas Caminada, Bad Ragaz, Switzerland
  5. Pine, East Wallhouses, Nagy-Britannia
  6. Ceto by Mauro Colagreco, Roquebrune-Cap-Martin, Franciaország
  7. Osip Restaurant, Bruton, Nagy-Britannia
  8. Salt, Budapest, Magyarország
  9. Alois, München, Németország
  10. Hyle, Silana Crotonese, Olaszország

A Salt az idén az Audi-Dining Guide listáján is nagyon jó helyet szerzett, és igazán izgalmas az a dinamizmus is, amellyel folyton új ötleteket  és utakat keres.

(Forrás: Cision, képek: Salt/Facebook, Unsplash)

 

új | legjobb | étterem | OAD | lista | salt

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom