Három titkos hozzávaló, amivel zseniális és változatos saláták készíthetők

Jöhet egy kis ropogósság, roppanósság és némi krémesség? A textúrák játékával hihetetlenül jó és egészséges saláták készíthetők.

A TikTok nagy salátakészítői szinte minden videóban hangoztatják, hogy "ez az a saláta, amit minden nap esznek". A videóban pedig látható egy nagy tál egészséges étel, tele gyönyörű színnel és textúrával. Az alapanyagok változatosságának köszönhetően a salátákat sosem lehet megunni.

A szakértők szerint azonban az állaga kulcsfontosságú ahhoz, hogy minden falatot örömmel fogyasszunk.

Milyen a jó saláta? Ropogós, roppanós és krémes egyszerre

A diófélék és az olajosmagvak, így a mogyoró, a kesudió, a mandula remek roppanós textúrát biztosít a salátának, ráadásul a komplex ízvilágát is remekül alakítja. Szintén jó választás lehet ennek a funkciónak a betöltésére a tökmag, a pirított szezámmag vagy a chia mag is.

A roppanósság érzését a friss káposzta vagy a zeller is fokozni tudja.

A ropogós hozzávalók vékonyabbak, mint a roppanós magvak, könnyen összetörnek a fogunk alatt. Ilyenek a zöldségchipsek, a tortillák és a crutonok is. Salátákban a ropogósság megjelenhet

vékonyra szeletelt alma, sült hagyma, sült quinoa vagy crisp formájában is.

A kellemesen lágy, zamatos textúra, a krémes állag biztosítása általában az öntetek feladata, de ezt a funkciót remekül be tudja tölteni az érett avokádó mellett a lágy sajt, így a friss mozzarella is. Tejmentes, vegán táplálkozás esetén a serpenyőben sült tofu lehet a legjobb választás.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

tipp | praktika | trükk | saláta | konyhai trükk | egészséges táplálkozás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom