Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, most nagyon boldogok lehetnek.
Merthogy az online és a bolti vásárlás mellett ezt immár drive-in szolgáltatás keretében is megtehetik.
Édességgel a korlátozásokat is könnyebb átvészelni és még az üzletnek is jót tesz. Ennek szellemében indult a legújabb bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keese-től ered:
csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben.
Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején, és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Ausztriában ugyanis hazánkhoz hasonlóan bezártak a vendéglátók, ez pedig kihívás elé állítja a szállodákat, így a Hotel Sachert is.
Már a távolból is jól kivehető a két sacher-piros zászló, amely a szálloda előtti drive-int jelöli. Autóval, biciklivel, és persze gyalog is lehet érkezni, a szolgáltatás mindennap reggel nyolc és este hét között vehető igénybe. Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza azt. A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik. A rendhagyó szolgáltatás mellett a Sacher édességei természetesen továbbra is elérhetőek online és a Kärntner utcai mintaboltban. A cég emellett további újításokon is dolgozik, hogy az édességeket gyorsan és egyszerűen eljuttathassák a vendégekhez.
A híres Sacher-tortát 1832-ben alkotta meg Franz Sacher bécsi cukrász, fia pedig 1876-ban alapította meg a Sacher szállodaláncot. A szállodákban azóta is az eredeti recept alapján készítik a tortát.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: WH Digital GmbH, fotók: Hotel Sacher, Pixabay)
sacher torta | édesség | hotel | lezárás | elvitel | szálloda
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!