Egészen különleges whisky készült III. Károly király koronázására

Ahogyan azt mi is megírtuk, május 6-án koronázzák királlyá III. Károlyt, a nagyszabású eseményre pedig a Royal Salute is készül.

A Royal Salute szoros kapcsolatban áll a királyi családdal, már II. Erzsébet királynő 1953-as koronázása alkalmából is piacra dobtak egy whisky-t, méghozzá Royal Salute 21 Year Old Signature Blend néven, amelyből még ma is megvásárolható néhány palack. A III. Károly ünnepélyes beiktatására szánt ital azonban még ennél is exkluzívabb, ez pedig az árán is meglátszik: dekanterenként mintegy 8,5 millió forintért vásárolható meg.

Az ultraluxus italból csupán ötszáz dekanternyi készült, a leendő vásárlók azonban feltehetőleg nem fogják meginni, hanem egyfajta befektetésként tekintenek majd rá, hiszen értéke várhatóan a király uralkodásának előrehaladásával növekedni fog.

A whisky ízvilága csak nagyon csekély mértékben fás, ami arra utal, hogy a dekanterben található keverék a Royal Salute fiatalabb alkoholjait tartalmazza.

Az ital vibráló, a maláta és a gabonák legjobb tulajdonságait vonultatja fel. A kortyban érződnek a trópusi gyümölcsök, a ribizli, a friss gyömbér és a dió, de fellelhetők benne az édes karamell, mandula és csilivel fűszerezett étcsokoládé jegyei is.

A dekantert a Darlington Crystal tervezte. A cél az volt, hogy fokozza a whisky exkluzivitását. Az üveg mély zafírkék árnyalat a koronán látható drágakövekre utal, a hozzá tartozó fadobozt pedig a közelgő koronázás helyszíne, a Westminster Apátság ihlette.

(Forrás: Elite Traveler, fotók: Royal Salute)

 

III. Károly | koronázás | Károly király | király | whisky

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom