Másodjára megtörtént eseményre általában nem szoktunk hagyományként hivatkozni, de esetünkben bátran járhatunk el így. Egy fagyosra forduló téli estén megtartottuk a Roadster Escapes – #2 Déryné Experience második epizódját és már most biztosan tudjuk, hogy tavasszal követi a harmadik. Szóval, alakul a tradíció.
Ahogyan a rendezvénysorozat szeptemberi debütálására, úgy a legutóbbira is partnereket és barátokat hívtunk, melyen többek között a nyomdából frissen érkezett tizennegyedik lapszámunk megjelenésére koccintottunk egy különleges helyszínen.
A Déryné Kenyérben olyannyira ritkán csinálnak ilyet, hogy ez volt az első és egyben az utolsó alkalom. A Roadster meghívott vendégei elsőként nézhettek körbe a még nyitás előtt álló pékségben és annak kulisszái mögött; elöl a kívánatos kalácsokkal, formás croissant-okkal és mutatós babkákkal megpakolt hangulatos üzletrészben gyülekeztek, míg hátul a kenyérsütésről sztorizgatott Kovács Kristóf.
A Déryné alapító-tulajdonosa elmondta, régóta tervezik már a pékséget, amely ebben a méretben és technológiában világviszonylatban az élmezőnybe sorolható, egy nap például akár 768 kilogramm kenyeret is tudnak készíteni.
Maga a kenyér számított az este MVP-jének: egyrészt megkóstolhattuk a kemencéből tűzforrón kiemelt, még gőzölgő változatot, ami ragacsos, krémes jellegű és nem szilárdult meg teljesen, másrészt a későbbi vacsora valamennyi fogása a kenyérből indult el. Üdvözlő falatként a teljes mértékben fenntartható, élesztőmentes és szigorúan vadkovászos kenyérre miso vajat kentünk és házilag fermentált uborkát pakoltunk – ilyen kombinációt azért nem mindennap lehet összeállítani.
A program a Déryné zártkörű bulihelyszíneként ismert Déryné Campben folytatódott, ahol a nyitó Roadster Escapes házigazdájának, a Sauskának a pezsgőivel melegítettük a lelkünket, miközben átbeszéltük ezt az évet, átnéztünk egy kicsit a következőbe és átlapoztuk az új Roadster magazint.
A laza hangulatú társalgás mellé a kóstolófalatokból álló vacsora a Déryné debütáló karácsonyi menüjéből adott ízelítőt, volt benne lavash, homár arancini, hispi gyoza, új-zélandi bárány, gomba quesadilla, sült kovász, Déryné bejgli és matcha sorbet.
Az est derekára időzítettük a sokak által várt játékot, amit Izing Róbert főszerkesztő a Roadster alkalmi Gundel-Takács Gáboraként profin levezényelt, majd átadta a Noszvaj Treehouse által felajánlott főnyereményt a kvíz győztesének, de üres kézzel senkit sem engedtünk el a hideg éjszakába: a Virág Laura Budapest karácsonyi meglepetését, a Fórum Hungary által felajánlott páros Ferrari-mozijegyeket, Fekkai prémium hajápolási mintákat, valamint egy következő kóstolásra szóló Déryné Kenyér-meghívót kapott valamennyi meghívott, akiket igény szerint a Volkswagen Magyarország által biztosított VW ID. Buzzal fuvaroztak haza testvérlapunk, a Player autós újságírói.
Bár még rá se fordultunk igazán a télre, és biztos lesznek még dermesztő napjaink, de abban mindannyian egyetértettünk, hogy nagyon várjuk már a március végét és nem csupán az éltető napsugarak miatt.
(Fotók: Jancsi Ágota)
roadster | kvíz | sauska | kovács kristóf | Roadster Escapes | esemény
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!