New Yorkban és New Jersey-ben meglépték azt, amit meg kellett.
Tavaly augusztusban egy brooklyni férfi tett közzé egy képet a Twitteren, amin látható, hogy a LaGuardia repülőtér egyik étterme 27,85 dollárt, azaz
több mint tízezer forintot kért egyetlen pohár Sam Adams Summer Ale Draft sörért.
Nem ez volt az egyetlen kirívó tétel az étel és itallapon, hiszen Michelob Ultra sör is 13,05 dollárba, vagyis közel ötezer forintba került. Egy másik utazó képén egy 10,90 dolláros (négyezer forintos) sült krumpli szerepelt, amelyet a Newark Liberty nemzetközi repülőtéren vásárolt.
A két bejegyzés felkeltette a New York-i és a New Jersey-i hatóságok figyelmét és kivizsgálták az ügyet. Kiderült, hogy tavaly nyáron huszonöt vásárlótól huszonhárom és huszonhét dollár közötti díjat számoltak fel egy-egy sörért,
az ő kárukat kompenzálták.
Emellett a hatóságok egy harmincöt oldalas irányelvet is kiadtak a repülőtéri koncessziós kedvezményezettek számára, sőt, a New York-i és New Jersey-i repülőtéri koncessziók maximális árplafonját a helyi bolti árak tíz százalékos felárában határozták meg.
A hatóságok a koncessziós árakat rendszeresen ellenőrizni fogják.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
reptér | koncesszió | infláció | árak | árszabályozás | sör
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!