Ausztrália egyik legexkluzívabb éttermében tátva maradt a szája vendégeknek hétfőn este, miután a pincér közölte velük, hogy már rendezték a számlájukat.
A japán Nobu-lánc Sydney-ben található éttermében a hétfogásos kóstolómenü 175 dollárba (körülbelül 63 ezer forintba) kerül, az idegen tehát nagyon nagylelkű volt, de sokan tették fel a kérdést az eset után, hogy nem lett-e volna máshol jobb helye annak az összegnek.
Sami Lukis televíziós és rádiós műsorvezető ezt írta a Twitterre:
Még mindig sokkos állapotban vagyok, miután tegnap este valaki kifizette MINDEN asztal számláját a sydney-i Nobu étteremben (beleértve az enyémet is)."
"A pincér spontán kedvességnek nevezte. A hihetetlenül nagylelkű idegen ezt valószínűleg nem fogja látni… de… köszönöm.”
Egy másik jelenlévő válaszolt a posztra: „Ott voltam a párommal és az unokatestvéremmel, hogy megünnepeljük az unokatestvérem 21. születésnapját. Majdnem leestem a székről, amikor a pincérnő elmondta. Olyan kedves."
A japán fine dining étteremlánc nem tartozik a legolcsóbbak közé, ami több kommentelőben felvetette a kérdést, hogy a gazdag vendégek a legmegfelelőbb címzettjei-e a jótékonysági akciónak. „Pontosan ez az, amire a túlfizetett gazdagoknak szükségük volt” – írta válaszul valaki, míg más ezt tette hozzá: Egy négytagú család heti nagybevásárlásának árát olyanok költik el egy vacsorára, akiknek van mit aprítaniuk a tejbe.
De kedélyesebb reakciók is érkeztek: „Haha, valószínűleg sokan keményen dolgoztak azért, hogy megengedhessék maguknak a vacsorát a Nobuban. Rendszeresen járok oda én is, nagyszerű étterem és zseniális a gesztus.”
Nem tudjuk, vajon Budapesten is megeshet-e ilyesmi, mindenesetre a legutóbbi Michelin-kalauz a fővárosi Nobu éttermet is ajánlja számos más exkluzív hely mellett.
(Forrás: Independent, képek: Getty Images)
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!