Mi történik, ha két ikonikus francia étel, a ratatouille és a quiche találkozik? Egy olyan tökéletes vega főételt kapunk, ami tele van ízekkel, textúrákkal, ráadásul hihetetlenül egyszerűen az asztalra tehető.
Hozzávalók:
- 200 g paradicsom feldarabolva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 75 g padlizsán kockára vágva
- 100 g cukkini kockára vágva
- 1/2 nagy vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál zöldfűszer-keverék
- só és frissen őrölt bors
- 1 csomag leveles tészta
- 3 nagy tojás, enyhén felverve
- 1 tojás elkeverve
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 Celsius-fokra.
- Feldaraboljuk a zöldségeket, összekeverjük a zúzott fokhagymával, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk.
- A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és 30 perc alatt megsütjük. Az idő elteltével kivesszük a sütőből, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
- A leveles tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Ráhalmozzuk a zöldségeket, felöntjük az enyhén felvert tojásokkal. A formát kissé megrázzuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a tojást, majd megszórjuk a zöldfűszerekkel.
- A tészta széleit visszahajtjuk, és az elkevert tojással megkenjük. Visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, míg a tészta aranybarna nem lesz. Melegen tálaljuk.
Minden nemzetnek megvan a maga alternatívája a lecsóra. Míg mi, magyarok tojással, gyakran kolbásszal készítjük, addig a franciák telepakolják cukkinivel, padlizsánnal és kaliforniai paprikával, így egy tökéletes vegán főételt kapnak eredményül, ami nem véletlenül híres és népszerű szerte a világon. Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni!
(Fotók: Getty Images)
recept | quiche | tipp | pite | lecsó | ratatouille
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!