A Qantas levette az étlapról a vegetáriánus opciót a rövid távú járatain, ezt pedig nem hagyták szó nélkül a vegák.
Egy Jon Dee nevű utasnak például az Adelaide-ből Sydney-be tartó gépen mondta azt az egyik stewardess, hogy már nem szolgálnak fel vegetáriánus ételt a belföldi járatokon (kivéve a perth-ieket) – mint az az utazó Twitter-bejegyzéséből kiderül. Hozzátette, hogy
más speciális opciók, a vegán, a halal, a kóser és a gluténmentes ételek is hiányoznak a kínálatból, csak csirkés pitét lehetett kérni.
A bejegyzés nagy port kavart a speciális étrendet követő ausztráliai utazók körében. Mint Jess McGuire hozzáfűzte, neki szójás-rizses krékert ajánlottak vegetáriánus opcióként, míg a húsevők marhahúsos szendvicset kaptak. A csalódott utas úgy véli, ha csak egyféle étel van, az lehetne vegetáriánus, mert azt a húsevők is megehetik, míg fordítva ez nem működik.
Mint a Qantas közleményben leírta,
a járvány óta a rövidebb utakon csak egyféle étel kérhető, hogy megkönnyítse a legénység munkáját.
Mint a szóvivőjük elmondta, az egyik lehetőség a csirkés pite, de van, ahol cukkinis-hagymás frittatát ajánlanak. „Ha valamelyik járatunkon a választék vegetáriánusoknak nem megfelelő, próbálunk alternatívát ajánlani, például valami kis édesség vagy sós snack formájában" – tette hozzá.
Bár a vegákra nem, a kevésbé szociális utasokra gondolt a Qantas, ahol több más társasághoz hasonlóan szintén okozott problémákat idén nyáron a munkaerőhiány.
(Forrás: Independent, képek: Getty Images)
qantas | vegetáriánus | vegetariánus étel
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!