Azt mondják a St. Andrea Restaurant üzleti ebédkínálatáról, hogy a város egyik legjobbja. Barna Ádám séf és Lizsicsár Miklós étteremvezető-tulajdonos azonban a vacsoránál is kitesz magáért. Annak érdekében, hogy kedvet csináljanak az étterem esti fogásaihoz, a divatfotós Viszlay Márkot kérték fel, örökítse meg méltóképp a vacsora ikonikus fogásait.
„Dolgoztunk már korábban Márkkal, portrékat készített rólunk, és a legjobb fotók, amik valaha készültek a párosunkról – fog hozzá a mesélésbe Lizsicsár Miklós. – A Gourmet Fesztiválra kértük fel először, hogy komolyabb, provokatívabb ételfotókat készítsen nekünk, és jelenítse meg az idei témát, ami a paprika, a sercli és a sör volt. Ütős lett, jó lett. Innen jött az ötlet, mi lenne, ha tovább mennénk ezzel.
Mi lenne, ha a megszokott, esztétizáló ételfotók helyett tisztán az alapanyagokra, egy-egy fogás központi elemére helyeznénk a hangsúlyt.”
Barna Ádám séf számára sem volt kérdés, hogy mindenképpen különlegesebb ételfotók illenek ételkreációihoz. „A konyhámra szokták használni a szokatlan jelzőt, amit én nem feltétlenül szeretek. Lehet, hogy ezek a fotók is első ránézésre szokatlanok, de nem ez adja ennek a sorozatnak az esszenciáját, ahogy az én ételeimnél sem a szokatlanság a lényeg. Vidéki szellemiség hatja át a St. Andrea konyháját, és a Kárpát medence legizgalmasabb alapanyagait használom az elkészítésükhöz. Számomra az alapanyag tisztelete az alap. Márkkal azt beszéltük, hogy a képeknek ezekről az alapanyagokról kell szólniuk. Még egy elvárásunk volt, ami kifejezi azt, ahol most a St. Andrea Restaurant tart.
Mottónk lett, hogy az egyszerű mindig bonyolult. Az egyszerű a legnehezebb. Márk fotóit nézve azt tudom mondani, hogy ez ezekre a képekre is igaz.
Ha a kész tányérokat fotózta volna le, egyszerűbb dolga lett volna, közben pedig ezek a fotók a maguk egyszerűsége és minimalizmusa mellett tükrözik egy zseniális fotós nagyon összetett és kiforrott tudását és látásmódját. A képekből is sugárzik egyfajta ellentmondás, kontrasztosak, mégis egyensúlyban tartja őket egy központi szervező elem, az alapanyag maga. Jó érzés, hogy az ország egyik legismertebb divatfotósa velünk készítette el élete első gasztro témájú kreatív képeit.”
Főszerepben az alapanyagok




Barna Ádám és Lizsicsár Miklós reményei szerint nem most dolgoznak utoljára a St. Andrea Restaurantban Viszlay Márkkal. Provokatív és pimasz ötletekből még bőven futja minden alkotónak. Amíg pedig érkezik az új meghökkentő fotósorozat, várnak mindenkit az étteremben az esti órákban is.
séf | étterem | bor | lizsicsár miklós | barna ádám | st andrea étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!