Általában nem a repülőgépen elénk tett ennivalók repítenek el egy oda-vissza jeggyel gasztromennyországba – legalábbis a közvélekedés szerint. Akadnak azonban rajongói is a fedélzeti menünek, erre építve nyitott pop-up éttermet egy thaiföldi légitársaság.
A Thai Airways bangkoki irodájának kávézóját alakította át tematikus étteremmé, amely a levegőben átélhető étkezés élményét próbálja visszaadni a földön. Minden részletre kiterjedően igyekeznek reprodukálni a gépen megszokott körülményeket: a személyzet egyenruhában fogadja az érkezőket, akik a fedélzeten használt üléseken foglalhatnak helyet, az enteriőr repülőgép-alkatrészekkel egészül ki, az interaktivitást pedig QR-kódok segítik, melyek használatával valamennyi lényeges információt és érdekességet megkaphat a vendég. Amíg a megrendelt ételre vár, addig snackeket szolgálnak fel az utaskísérők.
A társaság egyébként az átlagnál jóval magasabb színvonalú ételeiről ismert, köszönhetően a minőségi és minden esetben frissen felhasznált alapanyagoknak.
Apropó frissesség: a földi étteremben nem előre elkészített adagokat porcióznak ki, hanem helyben sütnek-főznek a séfek.
A szolgáltatás azért lett népszerű, mert a Thai Airways kiváló ételeit eddig csupán repülés közben lehetett élvezni, a szárazföldön nem voltak elérhetőek. Az étterem naponta kétezer menüt szolgál fel, az ebből keletkező pluszbevétel igencsak jól jön a koronavírus miatt csökkent kapacitással működő légitársaságnak.
Nem a Thai Airways az egyetlen, amelyik ehhez hasonló módon próbálja kompenzálni a kieső pénzeit, Izrael vezető légitársaság-ellátója például házhoz viszi a fedélzeten kapható fogásait. A többek között az El Al Airlinesnak és a Turkish Airlinesnak szállító Tamam Kitchen a világjárvány idejére a földön maradt nagyközönség számára is elérhetővé tette a repülőgépeken kínált finomságokat, ráadásul igen kedvező áron.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leusire, fotók: Unsplash)
pop-up | légitársaság | menü | fedélzet | szárazföld | étel
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!