Edgardo Greco több mint egy évtizedig Paolo Dimitrio néven pizzaszakácsként élt Franciaországban - most elfogták.
2021 júliusában a Le Progrès francia újság cikket jelentetett meg a Caffé Rossini Ristorante megnyitásáról, Saint-Étienne-ben. A főcímben Paolo Dimitrio álmai éttermének megnyitását hangsúlyozták, kiemelve, hogy Dimitrio a séf és egyben a hely tulajdonosa a legjobb helyi alapanyagokból készíti a kiváló olasz fogásokat.
A Caffé Rossini azóta bezárt, Dimitriót pedig a napokban letartóztatták. Kiderült, hogy sem a neve, sem a foglalkozása nem stimmelt, ugyanis a férfi valójában
Edgardo Greco volt, a hírhedt 'Ndrangheta maffia tagja, aki 16 éve szökött meg az igazságszolgáltatás elől.
A férfit korábban életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték egy rivális banda két testvér tagjának meggyilkolásáért, de még az 1990-es évek végén egy másik maffiózó meggyilkolásának kísérlete miatt is keresték. Csütörtökön egy összehangolt akció után a francia hatóságok tartóztatták le, az olasz nyomozók pedig megerősítették Greco személyazonosságát, amelyet DNS-vizsgálattal bizonyítottak.
Nem Greco az egyetlen maffiózó, aki egy étterem konyhájában akart új életet kezdeni. 2021-ben Salvatore Buzzi nyitott hamburgerezőt Róma külvárosában, az étlapon található fogásokat pedig a helyi Banda della Magliana bűnszervezet tagjairól nevezték el. A gyorsétteremben mindenki más összeget fizetett: a barátok, a rokonok és az ismerősök szimpla árat, az ügyészek a dupláját, a bírók pedig a háromszorosát. A burgerező nem volt hosszú életű, Buzzi pedig jelenleg is börtönben ül.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty, illusztráció)
olasz maffia | maffia | pizzaszakács | pizza | letartóztatás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!