„Válassz olyan munkát, amit szeretsz, és soha életedben nem kell dolgoznod” - tartja a mondás és ebben tényleg lehet valami. Különösen akkor, ha a Wisconsin-Madison Egyetem Tejipari Kutatóközpontjáról van szó, ahová most sajtkóstolókat keresnek.
Olyan terméktesztelőket keres az egyetem, akinek az egyik legfontosabb feladatuk a sajt- és a pizzakóstolás lesz. Hetente legfeljebb huszonnégy sajtmintát és tizenkét különböző pizzát kell megízlelniük, de más fogások is a tesztelők elé kerülhetnek.
A kóstolókon való részvétel általában három órás lesz és heti három alkalmon kell jelen lenni.
Mindezért óránként tizenöt dolláros fizetés jár majd, ami azt jelenti, hogy hetente akár százharmincöt dollárt, vagyis közel ötvenezer forintot is zsebre tehetnek a tesztelők csak a sajtok és pizzák kóstolásért.
Az álláshirdetés szerint az érzékszervi vizsgálat során a kóstolásban részt vevőknek jellemezniük kell az általuk megízlelt ételeket azok megjelenése, állaga, aromája és íze szerint. Ehhez speciális skálákat kell használniuk, amelyeket az egyetemen,
a betanítás ideje alatt sajátíthatnak el.
A pizzák esetében tizenöt-húsz tulajdonságot kell értékelniük, beleértve a fogás megjelenését, az ízvilágát és azt is, hogy miként nyúlik a sajt a pizza tetején minden egyes falatnál.
Az érdeklődés hatalmas a kóstolópozíciók iránt. Az öt helyre több mint százharmincan adták le a jelentkezésüket.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)
pizza | álláshirdetés | sajtkóstoló | kóstoló | tesztelő | sajt
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!