Rómában üzembe helyezték az első pizzaautomatát

Olaszországban igazi szentségtörést követtek el azzal, hogy üzembe helyezték az első pizzaautomatát.

A Mr. Go áprilisban nyitott meg a római Via Catanián. A hely lényegében egy kapualj, amelyben egy jókora pizzasütő kapott helyet. Itt készül el mindössze három perc alatt a margherita, a quattro formaggio, valamint a sonkás és a szalámis pizza – már ha lehet őket ezekkel a nevekkel illetni. Az előállítási folyamatot egy kis ablakon át lehet követni, az automatából rendelhető pizza ára pedig 4,5 és 6 euró között mozog.

A visszajelzések eddig vegyesek: van, aki szerint "elfogadható, ha az ember épp siet", más egyenesen a "borzalmas" jelzővel illette. Claudia Zampiga, egy római nyugdíjas azt nyilatkozta a Reuters-nek, hogy "bár egészen jól néz ki, kisebb az éttermi tésztánál, és a feltét is kevesebb rajta".

Egy nápolyi születésű, Rómában élő egyetemista szerint az automatás pizza íze inkább hasonlít a piadináéra – ez egy terrakotta edényben elkészített lapos kenyér, amelyet a klasszikus recept szerint prosciuttóval, borsmustárral és squacquerone sajttal töltenek meg –, és bár "ízre rendben van, viszont hiba pizzának nevezni". Egy másik véleményező szerint a kezdeményezést nem kellett volt útjára engedni, "az automatás pizza íze szörnyű, az igazi pizzát különben is melegen, azonnal el kell fogyasztani". És végül egy határozott vélemény, amellyel valószínűleg nagyon sok olasz tud azonosulni:

„Még csak gondolni sem akarok arra, hogy egy olyan pizzát egyek, amelyet egy gép készített el.”

Ez is érdekelhet:

Imádjuk a világörökségre pályázó bagett francia vetélytársait

Kiderült, hogy kikkel fog megküzdeni a bagett a világörökségért!

(Forrás: Reuters, Telex)

olasz | róma | prosciutto | nápoly | terrakotta | piadina

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom