A világ első futószalagos sajt étterme egy valóra vált álom

A Pick & Cheese az Egyesült Királyságban készült kézműves sajtokat vonultatja fel.

Először jön egy nottinghamshire-i Stilton, majd következik egy Cornwall Gouda és egy Devonban gyártott cheddar, hogy aztán a sor további sajtremekekkel folytatódhasson.

A Nyugat-Londonban található Seven Dials Market első emeletén, egy egykori banánraktár területén nyílt meg a világ első futószalagos sajt étterme, a Pick & Cheese, amelynek elsőszámú küldetése, hogy rávegye a fogyasztókat ara, hogy megkóstolják a különböző sajtokat. A másodlagos cél pedig természetesen

a helyi termelők támogatása és sajtjaik megismertetése a vásárlókkal.

A tulajdonos az étterem megnyitása előtt egy foodtruck-kal járta az országot, és elsősorban zenei fesztiválokon készített sajtos szendvicseket, így például klasszikus cheddar szendvicset, amihez hagymát, kecskesajtot, mézet és diót is társított.

– Az volt az ötletünk, hogy megpróbáljuk a brit sajtot hozzáférhetőbbé és szórakoztatóbbá tenni – nyilatkozta a Food&Wine-nak a tulajdonos, aki szerint így az étkezés igazi élménnyé is válik.

Az étteremben a futószalagokról elvett tányérokon a vendégek jól átgondolt ételpárosításokat találnak. A Stilton körte- és almaboros lekvárral érkezik, a ricottához pedig cseresznye jár.

Az itallap a kistermelői borokat, valamint a helyi sört és almabort is felvonultat.

Hetente egyszer a Pick & Cheese egy különleges akcióval várja a vendégeket: korlátlan mennyiségű sajtot fogyaszthatnak hetvenöt perces időintervallum alatt egy meghatározott összegért.

(Forrás és fotók: Food&Wine)

étterem | kézműves sajt | sajt | futószalag | kézműves termék

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom