Bontsunk pezsgőt! – hangzik el minden olyan alkalommal, amikor jeles napot vagy például sikereket ünneplünk. A buborékok decensek, pláne, ha egy izgalmasabb, évjáratos tételt iszunk, de a körítés sem mindegy. Gurmékörökben bevett szokás a pezsgőt osztrigával, kaviárral lekísérni, pedig egy sokkal egyszerűbb és kevésbé szofisztikált, sőt, kifejezetten gyorskaja az, amivel nyerő párost alkotnak.
Marie-Christine Osselin, a Moët & Chandon minőségi és kommunikációs menedzsere nem kertelt, és elmondta, szerinte mi esik a legjobban a pezsgő mellé, melyik az az étel, amely a legszebben kísérheti az elegáns italt. Ha valakinek, neki hihetünk, a világ egyik legnagyobb és legfontosabb champagne-házát képviseli. Marie-Christine szerint nem kell egyéb egy pohár üde pezsgőhöz, mint némi sült krumpli. Ennyi, semmi több.
Szerinte a champagne olyan ital, ami egyszerűséget követel meg, legfeljebb három komponenst, jelen esetben ez pedig maga a burgonya, a zsiradék és a só. A vidám buborékok és a savak találkoznak a sóval és a zsiradékkal, tökéletes lehet a kombináció.
Persze érthető, ha valaki felhúzott szemöldökkel játssza le maga előtt a szituációt, hogy egy jeles napon végre pukkanni fog a kedvenc pezsgő, esetleg egy különlegesebb tétel, és csinos falatkák, halak helyett egy nagy tál forró sült krumpli kerül az asztalra. De miért ne lehetne kipróbálni a haladó tippet? Ráadásul a pezsgő jó, és ki ne szeretné a sült krumplit?
Ez is érdekelhet:
ételpárosítás | étel | champagne | pezsgő
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!