A francia pezsgő exportja 2022-ben elérte 326 millió palackot, ami minden eddiginél magasabb eladást jelent.
A pezsgővásárlás 2022-ben először haladta meg a hatmilliárd eurót, ez pedig annak köszönhető, hogy a francia pezsgőházak exportja hatalmas növekedésnek indult. 2021-hez képest 1,6 százalékos emelkedést jelent mindez,
a teljes export pedig elérte a 326 millió palackot a Comité Champagne iparági szervezet adatai szerint.
A francia pezsgők valamivel több mint 57 százaléka, azaz 187,5 millió palack került külföldre tavaly, ami 2021-hez képest 1,4 százalékos emelkedést jelent.
A Comité Champagne szerint mindez annak köszönhető, hogy Champagne gyorsan túl tudott lendülni a 2020-as egészségügyi válság okozta sokkon, amit az okozott, hogy a globális kijárási tilalmak, a vendéglátóipari egységek zárva tartása drasztikusan visszavetette az eladásokat.
A szakmai szervezet azt is megjegyezte, hogy 2022 bőséges termést hozott,
az év mennyiségi és minőségi szempontból is erős volt,
így remek pezsgőkkel lehetett kielégíteni a megnövekedett igényeket. Bár még túl korai bármit is jósolni arról, mit hoz 2023, egy dolog biztos: a pezsgőipar emelt fővel veszi az új év új kihívásait is.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)
alkohol | pezsgőfogyasztás | alkoholfogyasztás | pezsgő
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!