A pezsgő alapú koktélok csillogást visznek az óévbúcsúztató bulikba. Összeállításunkban ráadásul olyan változatokat gyűjtöttünk össze, amelyek könnyen elkészíthetők és csupán néhány hozzávalót igényelnek.
Klasszikus pezsgő koktél
Hozzávalók:
- 1 kockacukor
- 2-3 csepp Angostura keserű
- brut pezsgő
Egy kockacukrot teszünk a pezsgőspohárba, rácseppentjük az Angostura keserűt, majd felöntjük pezsgővel.
French 75
Hozzávalók:
- 60 ml száraz gin
- 1 tk. porcukor
- 15 ml citromlé
- 150 ml brut pezsgő
Shakerbe tegyük bele a gint, a citromlevet a cukrot és a zúzott jeget. Rázzuk össze alaposan, majd öntsük koktélos pohárba, végül töltsük fel pezsgővel!
Ernest Hemingway, Halál délután koktélja
Hozzávalók:
- 45 ml abszint
- 120 ml brut pezsgő
Öntsünk abszintot egy pezsgőspohárba, majd öntsük fel jéghideg brut pezsgővel!
(Fotók: Unsplash)
pezsgő | ital | alkoholos ital | alkohol | koktél
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!