Felfoghatatlanul hosszú ideje működik Brooklyn Williamsburg negyedében a Peter Luger Steakhouse: 1887 óta, amolyan városi legenda, intézménnyé vált vállalkozás lett. Bizonyára sokszor hangzott már el az asztalainál, hogy ameddig világ a világ, a Peter Luger is nyitva lesz – ám a világjárvány a százharminchárom éves intézményt is változásra kényszerítette. Ők pedig meglépték, amit muszáj volt.
A lezárások kezdeténél úgy határoztak, folytatják a szaftos steakek sütését, márciustól bárki rendelhetett tőlük, aki vállalta, hogy elmegy az elkészült húsokért az étterembe. David Berson üzletvezető, az 1950-es évekbeli tulajdonosok unokája azonban úgy döntött, fütyül a hagyományokra, az egyetlen járható út a házhoz szállítás.
Egyszerűen muszáj volt változtatni, és a törzsvendégek, rajongók kedvére tenni.
Mindezt úgy, hogy a Peter Luger annyira régivágású, hogy még a kártyás fizetést sem vezették be.
Hanyagságról szó sincs, de eddig a készpénzes fizetés volt a szokás.
A leghíresebb steakvariációkat és a ház burgerét is kiszállítják, százharminchárom év után először.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Remélhetőleg nyáron már csak egy rossz emlék lesz – Vendéglátósok a kialakult helyzetről
- Ez az egyetlen dolog, ami pillanatnyilag feledtetheti velem a koronavírus-járványt
- Külföldön élő magyarok mondják el, hogyan élik meg a járványt
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- Egy terapeuta szerint nem kéne most nyomasztanunk egymást „motiváló” üzenetekkel
- Így kezdtem új időszámításba a koronavírus miatt
- Akár 2022-ig is szükség lehet a társadalmi távolságtartásra
- Öt film arra az esetre, ha már nagyon hiányzik az utazás
- Éppen az fog megmenteni, amit nemrég a pokolba kívántam
- „Ilyen gyorsan még semmi sem omlott össze körülöttem” – Gerendai Károly-interjú
- Íme hét, szívet melengető felajánlás vendéglátóhelyektől
- Karantén Kantin: jótékonysági receptgyűjtemény hazai gasztroarcoktól
- Még egy mód, amivel a hazai gasztrokultúrát segíthetjük
- Így nyit ki újra Olaszország május elejétől
- Izlandon azt ajánlják, öleljünk fákat, amíg tart az izoláció
- Ne add fel a reményt, üzenik a csodálatos hazai tájak
- Sokkal sötétebb jövőt jósol a légi közlekedésnek a Lufthansa, mint azt eddig hittük
- Semmelweisnek igaza volt! Egy bögrekollekció, ami reagál a koronavírusra
(Fotók: Peter Luger Steakhouse)
williamsburg | new york | házhoz szállítás | steakhouse | new york city | koronavírus
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!