A Penicillin koktél egyszerre fűszeres és édes, amiből tényleg nem hiányzik egyetlen csepp alkohol sem.
Egy alkoholmentes koktél akkor jó, ha a szesz hiányát erős ízekkel, teltebb, testesebb aromákkal kompenzáljuk. Jó megoldás lehet a kókuszkrém, a tojás, vagy a gyömbéres-mézes szirup is. Ez utóbbi csodásan párosítható számos további alkotóelemmel,
gyakorlatilag bármilyen alkoholmentes párlattal, hogy egy zseniális ital kerekedjen belőle.
Hozzávalók:
- 60 milliliter alkoholmentes párlat
- 25 milliliter citromlé
- 25 milliliter gyömbér-mézes szirup
Hidegen:
Az összes hozzávalót egy jéggel megpakolt shakerbe tesszük, hat-nyolc másodpercig erősen rázzuk, majd pohárba töltjük. Citromhéjjal vagy egy darab kandírozott gyömbérrel díszítjük.
Melegen:
Egy írkávés pohárba forró vizet öntünk, hogy átmelegítsük. Körülbelül harminc másodperc elteltével kiöntjük a vizet és egyszerűen a pohárba töltjük az összes hozzávalót. Felöntjük nagyjából két deciliter forró vízzel, fahéjas, szegfűszeges citromkarikával díszítjük.
Szívesen kóstolnál más alkoholmentes koktélt is? Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek tippeket találsz.
(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)
alkoholmentes koktél | mocktail | alkoholmentes ital | koktél
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!