Így készül Stanley Tucci pofonegyszerű olasz tésztaétele, amihez csak három összetevő kell

Az ünnepek előtti rohanásban mindenki előnyben részesíti azokat az ételeket, amelyek pillanatok alatt, nagyon egyszerűen, csupán néhány hozzávaló segítségével elkészíthetők. Stanley Tucci olasz tésztareceptje pontosan ilyen. Ráadásul isteni is és minden falatját átjárja az olasz életérzés.

Hozzávalók:

  • 50-60 gramm sós vaj
  • 450 gramm tetszőleges tészta (spagetti, stelline, penne, szélesmetélt)
  • 120 gramm + 6 evőkanálnyi Parmigiano Reggiano

Elkészítése:

Első lépés: Főzzük enyhén sós vízben al dentére a tésztát, a főzőléből tegyünk félre 250 millilitert.

Második lépés: Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a tésztát, a Parmigiano Reggiano felét és a főzővíz felét. Keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit magába szívja a folyadékot. Tegyük hozzá a maradék sajtot és főzővizet is, és addig főzzük, amíg krémes állagot nem kapunk.

Harmadik lépés: Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tálaláskor további Parmigiano Reggianóval meghintve tálaljuk.

(Forrás: Finedininglovers, fotók: Getty)

 

tésztaétel | tészta | stanley tucci | olasz konyha | olasz étel | recept

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom